Hoe bruine rijst tot in de perfectie te koken. Het enige waar u rekening mee moet houden

orez brun Tips voor het kweken van bloemen

  • Hoe bruine rijst tot in de perfectie te koken
  • Het enige waar u rekening mee moet houden

het wordt vaak geconsumeerd door Roemenen vanwege zijn eigenschappen. Het kookt snel en kan met veel ingrediënten worden gecombineerd om het resultaat smakelijk te maken. Om er echter perfect uit te komen, moet je op één simpel ding letten als het op het fornuis staat.

Hoe rijst op de juiste manier te koken

Rijst koken is geen moeilijk proces en kan heel gemakkelijk worden gedaan, maar je moet een algemene en zeer nuttige regel kennen. Met zijn hulp zal het gerecht luchtig zijn en een speciale smaak hebben.

Doe de bruine rijst eerst in een zeef en spoel hem af onder koud water. Hierdoor wordt overtollig zetmeel verwijderd en wordt voorkomen dat de rijst blijft plakken. Er wordt een verhouding van ongeveer 1:2 gebruikt, wat betekent dat je voor elke kop bruine rijst twee kopjes water moet toevoegen.

Zet en breng aan de kook. Het is belangrijk om een ​​pan met een geschikt deksel te gebruiken om de hitte en de stoom binnen te houden. Nadat het water kookt, doe je de uitgelekte rijst in de pan. Roer een beetje, zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel.

Laat de rijst ongeveer 30-40 minuten op laag vuur koken. Open het deksel niet tijdens het kookproces om de stoom en temperatuur constant te houden.

De volgende stap is erg belangrijk en telt het meest in het voorbereidingsproces. Nadat de kooktijd is verstreken, zet u het vuur uit en laat u de rijst nog 5-10 minuten afgedekt staan. Hierdoor kan de rijst het resterende water opnemen en goed zacht worden.

INFORMATIEUw cookie-instellingen staan ​​niet toe dat inhoud in dit gebied wordt weergegeven. Om dit soort inhoud weer te geven, is het noodzakelijk om sociale media cookies te accepteren. Instellingen veranderen

Wat helpt het absorptieproces?

Het proces van het absorberen van water tijdens het rusten nadat de rijst gekookt is, is cruciaal voor het verkrijgen van een zachte en gelijkmatige textuur van bruine rijst. Zelfs als je het vuur al hebt uitgezet, blijft de rijst de warmte uit de pan opnemen. Hierdoor kan de rijstkorrel het proces van hydratatie en koken voortzetten, zelfs als er geen vuur is.

Door de rusttijd kan elke rijstkorrel opzwellen en zacht worden. Bovendien helpt de stoom die tijdens het kookproces in de pot ontstaat, de bonen zacht te maken en ze een dikke, donzige textuur te geven.

Door de overdekte rusttijd zorgt de condens die zich in het deksel vormt ervoor dat het vocht in de pot blijft en voorkomt dat de rijst te veel uitdroogt of blijft plakken. Het zorgt er ook voor dat de smaak van de gekookte rijst intenser wordt, waardoor deze de tijd krijgt om in te stellen en zijn smaken te ontwikkelen.

LEES OOK:

Princess Roses