Hier leest u hoe u aardappelmandelina kunt verwijderen zonder chemicaliën te gebruiken

Tips voor het kweken van bloemen

Aardappel Mandelinka: Een gestreepte plaag

De aardappelmandelinka is hier niets nieuws, al is het zeker geen originele Tsjechische of Europese soort. Het was echter niet eens een instrument van de imperialisten dat werd gebruikt om onze landbouw te beschadigen!

Niet alleen voor ons, maar voor heel Europa verspreidde het zich al in 1877 langzaam, ondanks alle waarschuwingen van entomologen, die terecht inschatten hoe groot een probleem een ​​mooie, maar niet opgegeten, gestreepte kever voor telers zou kunnen zijn. Vooral tijdens de wereldoorlogen beleefden Mandelines een bloeiperiode, toen ze met aardappelen en soldaten naar alle uithoeken van het continent reisden.

Stem in de Receptenpoll en win!

De traditionele lezersenquête is terug. Stem op uw favoriete bedrijf en wij doen mee aan een loting voor waardevolle prijzen.

Bron: Youtube

Hoe zich te ontdoen van mandelijn?

Dat zou een inleiding zijn tot de geschiedenis van de mandelijn en zijn levenscyclus, en niet alleen dat. In de videopost leerde je ook wanneer je sprays moet gebruiken en wat, maar er zijn ook alternatieven. Ken jij ze? Om niemand te beledigen moet hieraan worden toegevoegd dat dit bedrijf ook volledig natuurlijke producten aanbiedt die zijn ontworpen om het groen te beschermen, maar we zullen liever kijken naar producten die u moet kennen en die u vaak gemakkelijk thuis kunt bereiden.

Tegen mandelinka’s kun je zelfgemaakte sprays gebruiken, dit zijn kruidenaftreksels die gemaakt worden van ongeveer een kilo planten die 24 uur gemacereerd zijn in 10 liter koud water. Duizendblad, calendula, maar ook brandnetels of walnoot- of tomatenbladeren zijn effectief gebleken tegen mandelinka. Basilicum, venkel of tabak worden ook vaak gebruikt.

Zeepwater met een beetje olie, of zetmeel of zuiveringszout is ook geschikt om te spuiten. Olie en zepen, of een paar druppels afwasmiddel zorgen ervoor dat het vet goed mengt met het water en dat de aangebrachte laag zeer dun wordt en de kever helemaal nat wordt.

Op deze basis werkt een hele reeks natuurlijke sprays, die ook op de hobbymarkt verkrijgbaar zijn. Voor deze manier van spuiten is bijvoorbeeld de bekende neemolie van de Azadirachta indica plant geschikt.

Je kunt het ademhalingssysteem van insecten aanvallen met zuiveringszout en zetmeel, waardoor het wordt vernietigd en uitgedroogd. Ze kunnen samen met spuiten worden aangebracht of rondom en planten worden afgestoft. Je kunt de planten ook afstoffen met houtas of kalkstof. Beide zijn geschikt om ’s ochtends te gebruiken als er dauw is.

Roep een lieveheersbeestje of een stofzuiger om hulp

Er moet ook aan worden toegevoegd dat lieveheersbeestjes je ook aanzienlijk kunnen helpen met mandelijnen. Gewone lieveheersbeestjes zijn geschikt voor het doden van lieveheersbeestjes en bladluizen, en je kunt proberen ze met behulp van specifieke planten naar de tuin te lokken. Ze houden van witte en gele bloemen en zijn dol op dille en duizendblad. Calendula, venkel, bieslook, goudsbloem of engelwortel zouden ook moeten werken.

Een van de essentiële en onvergetelijke manieren om op een ecologische manier van mandelineka af te komen, is door larven of kevers rechtstreeks uit de planten te verzamelen. Omdat het een functionele, maar nogal veeleisende afvalverwerkingsmethode is, worden er ook verzamelaars en kleine handstofzuigers geproduceerd, die uw werk gemakkelijker zullen maken.

gerelateerde artikelen

Bronnen: thespruce.com, modrastrecha.cz

Princess Roses