Het recept voor de bramentaart met peren en kweeperen. Het ideale dessert om uw dierbaren mee te verrassen

prajitura negresa Tips voor het kweken van bloemen

  • Het recept voor de zwartvetcake met peren en kweeperen
  • Het ideale dessert om uw dierbaren mee te verrassen

De zwart-witcake is ontzettend lekker en wordt op zeer eenvoudige wijze bereid. Het resultaat zal heerlijk zijn als u besluit de onderstaande instructies te volgen en u zult de mensen om u heen verrukken.

ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 100 ml plantaardige olie (kan ook kokosolie zijn, voor een intensere smaak)
  • 200 g bloem
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 grote peren, geschild en in blokjes
  • 2 grote kweeperen, geschild en in blokjes
  • Balsamicoazijn voor erbij (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm (bij voorkeur rechthoekig) met een afmeting van ongeveer 20×30 cm in of bedek deze met bakpapier.

Klop in een grote kom de eieren samen met de suiker tot een schuimige en homogene samenstelling ontstaat. Voeg de plantaardige olie toe en meng goed. Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder, zuiveringszout en zout.

Voeg geleidelijk het mengsel van droge ingrediënten toe aan het mengsel van eieren en suiker en meng voortdurend tot een gladde massa. Voeg de in blokjes gesneden peren en kweeperen toe en roer ze voorzichtig door het beslag. Giet het resulterende mengsel in de voorbereide vorm en maak het oppervlak waterpas met een spatel.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of totdat een cocktailprikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in gelijke porties snijdt. Serveer de cake desgewenst met een eenvoudig chocoladeglazuur of een lepel balsamicoazijn over elk plakje voor een intense en contrasterende smaak.

Hoe kun je de negresa kruiden?

Er zijn verschillende heerlijke manieren om een ​​browniecake op smaak te brengen om de smaak en het uiterlijk te verbeteren:

Chocolade glazuur: Een eenvoudige gesmolten chocoladeglazuur is een klassieke en heerlijke keuze voor zwarte cake. Je kunt pure chocolade of melkchocolade smelten en deze vervolgens gelijkmatig over de cake gieten. Je kunt er ook wat chocoladestukjes of gehakte noten bovenop doen voor extra textuur.

Cacaobotercrème: Een cacaobotercrème met vanillesmaak kan een geweldige keuze zijn om de donkere cake op smaak te brengen. Je kunt de cacaoboter combineren met een beetje poedersuiker en vanille en dit vervolgens gelijkmatig over de cake verdelen.

Karamel glazuur: Een zachte en zoete karamelglazuur kan een heerlijke optie zijn om de smaak van zwarte cake te verbeteren. Je kunt gesmolten karamel over de cake gieten en deze vervolgens laten afkoelen om iets uit te harden.

Mascarponecrème: Een mascarponecrème met poedersuiker en vanille-extract kan een verfijnde keuze zijn om de zwarte cake op smaak te brengen. Je kunt de mascarponecrème gelijkmatig over de taart verdelen en er vervolgens cacao- of chocoladestukjes overheen strooien voor een elegante uitstraling.

Vers fruit: Je kunt dunne plakjes vers fruit zoals aardbeien, frambozen of krenten op de taart leggen. Ze zorgen voor een prachtig contrast van frisheid en kleur in combinatie met de rijke smaak van de zwarte cake.

LEES OOK:

Princess Roses