Het paasrecept van Sanda Marin. Traditioneel Pasen uit de tijd van de grootouders

Preparat gustos pentru Paște Tips voor het kweken van bloemen

  • Het paasrecept van Sanda Marin
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Sanda Marin’s is simpel, maar je hebt er wel meerdere ingrediënten voor nodig. Hier zijn de stappen die je moet volgen om te genieten van een lekker gerecht met Pasen!

Het traditionele Paasrecept van Sanda Marin

ingrediënten

Voor het deeg:

-1 kg witte bloem

-200 g boter

-200 ml melk

-200 gram suiker

-6 eieren

– de geraspte schil van een citroen

-50 g verse gist

-een snufje zout

Voor de vulling:

-500 g kwark

-200 gram suiker

-3 eieren

-100 g rozijnen

– de geraspte schil van een citroen

-1 pakje vanille

-een snufje zout

Voor het glazuur (optioneel):

-1 ei om in te vetten

– poedersuiker om te bestrooien

Methode van voorbereiden:

Verwarm de melk en los hierin de gist en een theelepel suiker op. Laat de gist 10-15 minuten activeren, totdat hij begint te schuimen. Meng de bloem in een grote kom met de resterende suiker en het zout. Voeg de gesmolten en afgekoelde boter, de losgeklopte eieren en de geraspte citroenschil toe.

Giet geleidelijk de melk met gist over de droge ingrediënten en kneed tot je een soepel en elastisch deeg krijgt. Als het deeg te zacht is, voeg dan meer bloem toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1-2 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Meng in een andere kom de kwark met de suiker, de losgeklopte eieren, rozijnen, geraspte citroenschil, vanille en een snufje zout. Homogeniseer de samenstelling goed totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn opgenomen.

Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen. Eén ervan is voor de onderkant van de mand en de andere voor de bovenkant. Rol een deel van het deeg uit tot een ronde vorm en plaats het in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Vorm een ​​kleine muur rond de randen van het deeg om de vulling vast te houden.

Giet de kaasvulling over het deeg en strijk het glad met een spatel. Rol de andere kant van het deeg uit tot een ronde vorm en bestrijk de vulling ermee. Sluit de randen goed af. Laat het voer nog eens 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er poedersuiker over. Bak de pasca ongeveer 40-50 minuten of tot hij mooi goudbruin en knapperig is. Laat het deeg ongeveer 15 minuten afkoelen in de pan voordat u het verwijdert en in stukken snijdt. Goede eetlust!

Wat vertegenwoordigt Pasen in de Roemeense traditie

Pesach, ook bekend als ongedesemd brood in de joodse traditie of als ongezuurd brood in de christelijke traditie, is een ongedesemd brood of dessert dat tijdens Pesach door religieuze gemeenschappen wordt gegeten. Pasca is een bijzondere taart, bereid aan de vooravond van de wederopstanding en heeft een diepe betekenis.

De echte pascha is degene die in kleine stukjes wordt gesneden, vervolgens in pakjes wordt gedaan en naar de kerk wordt gebracht om te worden ingewijd. Deze stukjes pascha worden vervolgens mee naar huis genomen en bewaard, omdat gelovigen geloven dat ze Gods zegen in zich dragen en de kracht hebben om ziekte en problemen af ​​te weren.

Lees ook:

Princess Roses