Het meest gezochte dessertrecept op internet. Hoe maak je een gerolde cake met chocolade en kokosvlokken?

Prăjitura tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor de cake gerold in chocolade en kokosvlokken
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier vindt u alles wat u stap voor stap moet doen als u dit heerlijke recept voor chocoladecake ook thuis wilt maken. Als je wilt dat het resultaat aan de verwachtingen voldoet, moet je op de bereidingswijze letten.

Recept voor de cake gerold in chocolade en kokosvlokken

Ingrediënten voor de bovenkant

  • 450 gr bloem;
  • 10 gram bakpoeder;
  • 2 theelepels vanille-extract;
  • een snufje zout.
  • 6 eieren;
  • 150 gram suiker;
  • 150 ml melk;
  • 150 gr boter 82% vet;
  • 100 g bijenhoning;

Ingrediënten chocoladesaus

  • 1 theelepel rum-essence;
  • 100 g kokosvlokken;
  • 200 gram suiker;
  • 400 ml melk;
  • 200 gr boter 82% vet;
  • 50 g cacaopoeder;

Methode van voorbereiden

Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom, zodat een homogeen en luchtig mengsel ontstaat. Afzonderlijk worden de eieren samen met zout en suiker geslagen, totdat de compositie een lichte kleur krijgt en de suikerkristallen volledig oplossen, geschikt.

Smelt de boter en de honing in een pan en voeg, als ze zijn opgenomen, de melk en de essences toe, zodat een aromatische saus ontstaat. Dit wordt over het ei-suikermengsel gegoten en aan het einde wordt de bloem toegevoegd, totdat het deeg de consistentie van een cake heeft.

De aldus verkregen samenstelling wordt gedurende 20-25 minuten op 180 graden Celsius in een bakplaat gebakken totdat de bovenkant luchtig en goudbruin wordt.

Het chocoladeglazuur is snel bereid: cacaopoeder en suiker worden gemengd en op een laag vuur gezet, waarbij geleidelijk de melk wordt toegevoegd. De boterblokjes worden in de hete saus verwerkt tot een fijne pasta ontstaat. Nadat je het vuur hebt uitgeschakeld, voeg je de rum-essence toe en laat je de saus 2-3 minuten afkoelen.

De gebakken bovenkant wordt in blokjes gesneden, die vervolgens met spiesjes in de chocoladesaus worden gerold en direct daarna door kokosvlokken worden gehaald. Het eindresultaat is een heerlijke en mooie traktatie, klaar om de zintuigen te prikkelen van iedereen die zin heeft in een zoete lekkernij. Eet smakelijk en vergeet niet dat dit dessert zelfs geschikt kan zijn voor de belangrijkste momenten!

Lees ook:

Princess Roses