Het klassieke recept voor gevulde paprika’s. Wij laten je stap voor stap zien hoe je ze klaarmaakt!

Het klassieke recept voor gevulde paprika's. Wij laten je stap voor stap zien hoe je ze klaarmaakt! Tips voor het kweken van bloemen

Een van de meest populaire recepten, die van gevulde paprika’s, valt bij iedereen in de smaak. Ontdek hoe je gevulde paprika’s maakt en geniet van hun bijzondere smaak!

Eet jij normaal gesproken geen paprika? Met dit recept kun je ze eenvoudig in het menu opnemen. Paprika’s brengen meer vezels, kalium, magnesium en essentiële mineralen. Naast het feit dat ze weinig natrium bevatten, brengen ze je ook extra vitamines (A, B6) en worden ze aanbevolen voor de gezondheid van de nieren, omdat ze het vermogen hebben om gifstoffen die zich in het bloed hebben opgehoopt te elimineren, wat uiteindelijk leidt tot de verbetering van de nierfunctie.

Interessante bevindingen suggereren dat frequente consumptie van paprika effectief kan zijn bij het voorkomen van geheugenverlies. De verbindingen in gekookte paprika’s (fenolen, carotenoïden, flavonoïden) remmen een enzym dat amyloïde eiwitten vrijgeeft, die bijdragen aan het verhogen van het risico op de ziekte van Alzheimer.

Ingrediënten voor vier porties

6-8 paprika’s

600 g gehakt-rund-varkensmengsel

200 g rijst

2 uien

20 g bloem

hoog

pijper

50 ml lood

300 g room, om te koken

200 ml water

100 ml tomatensaus

paprika

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Stap 1

Was de paprika’s, laat ze uitlekken en verwijder de stekels en zaden. Verhit de olie in de pan en bak de gehakte uien tot ze glazig worden, voeg dan de eerder gewassen rijst toe. Laat de rijst vijf minuten sudderen.

Zie ook:

Stap 2

Meng de afgekoelde rijst met het gehakt, voeg naar smaak bloem, zout en peper toe.

Stap 3

Vul de paprika’s met vlees en laat wat ruimte over zodat de rijst kan zwellen. Meng de room met de tomatensaus, water en voeg paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 4

Giet de room in de pan, over de paprika’s, dek af en laat de paprika’s op laag vuur ongeveer een uur koken.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses