Het geheim van een overvloedige tomatenoogst zit in deze ingrediënten

Tips voor het kweken van bloemen

Pluk jij al de eerste geurige tomaten uit eigen tuin? Als u uw oogst goed wilt vermenigvuldigen, is het noodzakelijk om tomaten voldoende verzorging te geven. Voor hun gezonde groei, de vorming van bloemen en vervolgens ook gezonde vruchten, is het noodzakelijk om niet alleen te zorgen voor de noodzakelijke groeiomstandigheden, maar ook om de tomaten aan te vullen met voedingsstoffen die hen ten goede komen.

Als je een fan bent van natuurlijke benaderingen en niet van chemie houdt, bereid dan een zelfgemaakte meststof voor, waarvan je de ingrediënten zeker in huis hebt. Welke zijn dat en gedijen tomaten enorm na gebruik?

Bron: Youtube

Gist

Tomaten bemesten met gist is een populaire en beproefde manier om hun groei gemakkelijk te stimuleren en maximale opbrengsten te bereiken. Gist bevat veel nuttige voedingsstoffen, zoals B-vitamines, kalium, fosfor en sporenelementen.

Hierdoor ondersteunt de gistmeststof de vorming van gezonde wortels en stimuleert het planten om te groeien en bloemen te zetten. Op dezelfde manier verhoogt gist de weerstand tegen ziekten en plagen, en verbetert tegelijkertijd de smaak van de vruchten zelf aanzienlijk. We hebben drie mogelijke recepten voor het mengen van gistmeststoffen.

Alleen water en gist

Het eerste type kunstmest is het eenvoudigst. Zet een bakje klaar en vul deze met 500 ml lauw water, waarin je 100 g verse gist verkruimelt. Meng het mengsel goed en plaats het 24 uur op een warme plaats. Verdun de oplossing vóór gebruik in een verhouding van 1:10 met water.

Voeg suiker toe

Hier is de procedure in het begin hetzelfde, alleen los je 10 g droge gist op in 10 l water, maar aan het einde voeg je 2 eetlepels suiker toe. Het is een geweldig voedsel voor gist. Meng de gebruikte ingrediënten en laat 3 uur gisten. Voordat u de meststof aanbrengt, verdunt u dit concentraat in een verhouding van 1:5 met water.

De sterkste en meest effectieve meststof

Als je een echt sterke meststof wilt, heb je 100 g verse gist, 1/2 kopje suiker en 3 liter lauw water nodig. Meng eerst de gist met de suiker tot een gladde brij en voeg 3 liter water toe op kamertemperatuur.

Bedek de nek met gaas of een dunne doek en bewaar op een warme, donkere plaats. Gedurende de week zal het fermentatieproces plaatsvinden en vervolgens de resulterende oplossing verdunnen in een verhouding van 200 ml gistmeststof per emmer water.

Tips voor gebruik

Gebruik tijdens het tomatengroeiseizoen elke 10 tot 14 dagen een gistmeststof. Als de planten worden aangevallen door ziekten of plagen, laat de gistmeststof dan volledig achterwege. Geef de tomaten bij voorkeur vroeg in de ochtend water met deze nuttige voedingsstof.

gerelateerde artikelen

Princess Roses