Het eenvoudigste recept voor merdenele met taartvellen. Ik ben klaar in 30 minuten

merdenele Tips voor het kweken van bloemen

  • Het eenvoudigste recept voor merdenele met taartvellen
  • Ik ben klaar in 30 minuten

Zelfs als het op het eerste gezicht lijkt dat ze niet zo eenvoudig te bereiden zijn, kunnen ze ook thuis worden gemaakt. Je hebt niet te veel ingrediënten nodig en je hoeft niet te veel tijd in de keuken door te brengen.

Merdenele-recept met taartvellen

Ingrediënten:

  • een pakje taartbodems
  • hoog
  • olie/boter
  • een dooier om in te vetten
  • 100 g room
  • 250 g kwark
  • 250 g telemea
  • eieren

Methode van voorbereiden:

Om te beginnen is het goed om de momenten uit te sluiten dat je ze moet laten ontdooien. Rasp intussen de telemeau en meng deze met de room. Voeg twee eidooiers toe en voeg de kaas en de koeienkaas toe. Vet de taartplaten in met olie of boter met een kwast en vouw ze dicht. Doe het kaasmengsel in het midden en laat wat ruimte vrij aan de randen zodat het kan blijven plakken.

Herhaal het proces totdat alle vellen kaastaarten gevuld zijn, en smeer of beboter vervolgens elke rand en plak ze vast. Eenmaal bereid, moeten de merdenels worden bestrijkt met eigeel, met de gevouwen kant naar beneden in een met bakpapier beklede bakplaat worden geplaatst en gedurende 30 minuten in de oven goudbruin laten worden.

Hoe je merden meer dieet kunt maken

Als je daarentegen een gezondere optie voor merdenele wilt, is het raadzaam om sommige ingrediënten in het klassieke recept te vervangen door andere die “vriendelijker” zijn voor het figuur. Je kunt haverzemelen toevoegen, die eerder zijn gemalen, inactieve gistvlokken of halfvolle melk. Aan de vulling voor veenbessen of lijn- of sesamzaad kan ook halfvolle melk worden toegevoegd.

Lees ook:

Princess Roses