Het dessert van de geliefden. aardbeien taart

Het dessert van de geliefden.  aardbeien taart Tips voor het kweken van bloemen

Verras je partner met een heerlijke hartentaart! Om de tijd die u in de keuken doorbrengt te versnellen, kunt u kant-en-klaar deeg kiezen, maar als u een smakelijkere taart wilt, reserveer dan wat tijd om het deeg te maken. Wij laten u zien hoe u het helemaal opnieuw kunt bereiden.

Als je aan liefde denkt, denk je misschien aan Parijs, en een van de representatieve desserts van Frankrijk is de zogenaamde tarte aux fraises of klassieke aardbeientaart, waaraan een romige vulling wordt toegevoegd en een laagje aardbeien. Voor deze vulling moet je vier eierdooiers kloppen met zes eetlepels suiker, waaraan je vier eetlepels maïszetmeel toevoegt, en vervolgens 350 ml hete melk, in een dunne stroom, onder voortdurend mengen. Zet de pan op laag vuur en roer tot het kookpunt bereikt is en dikker wordt. Op het einde moet je nog een theelepel vanille-essence toevoegen. In de onderstaande recepten heb ik het recept vereenvoudigd en een vulling gebruikt die rijk is aan aardbeien en banketbakkershartjes.

Ingrediënten voor acht porties

Voor het deeg:

200 g bloem

50 g suiker

1 punt van een zoutmes

1 eetlepel koud water

1 of

100 g ong

Voor de vulling:

500 gr

300 g suiker

2-3 eetlepels paneermeel

2 zakjes vanillesuiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je aardbeientaart

Meng de bloem met de boter tot een kruimelige consistentie. Voeg de suiker, het zout, het ei en het water toe. Kneed het deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg het twee uur in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een rond vel en houd één kant vrij voor decoratie. Plaats het vel in een hittebestendige vorm, ingevet met boter. Zorg ervoor dat u de randen bedekt en het overtollige materiaal afsnijdt. Prik het deeg van plaats tot plaats. Druk het broodkruim aan.

Zie ook:

Meng de gesneden aardbeien apart met de basterdsuiker en de vanillesuiker en leg ze op het deeg. Snij het deeg in de vorm van hartjes die je bovenop het fruit legt. Zet de pan in de voorverwarmde oven tot hij bruin kleurt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses