Het chequerecept van Sanda Marin. Hoe je een perfecte cheque maakt volgens een oud Roemeens recept

chec pe farfurie Tips voor het kweken van bloemen

  • Hoe een cheque te bereiden volgens het recept van Sanda Marin
  • De smaak en textuur zullen je verrassen

Roemeens is een van de lekkerste versies van dit dessert. Hoe je het recept ook aanpast, het wint de 1e plaats op de lekkerste lijst. Als je met je gezin van het oude recept wilt genieten, hoef je alleen maar de instructies van Sanda Marin te volgen.

Het chequerecept van de beroemde Sanda Marin

Sanda Marin lanceerde een , maar waarvan weinigen wisten dat het bestond. De meeste mensen slaan veel belangrijke stappen over bij het bereiden van een cheque, en daardoor zal de smaak aan het eind eronder lijden.

ingrediënten

  • 4 eieren
  • een kopje suiker
  • een kwart blikje bloem
  • twee eetlepels warm water
  • een snufje bakpoeder
  • een theelepel kaneel
  • de schil van een citroen
  • een snufje zout
  • boter voor de pan

Methode van voorbereiden

Scheid de eieren, neem de dooiers en wrijf ze in met suiker en kaneel. Voeg bloem en water toe, daarna bakpoeder en zout. Klop de eiwitten stijf en voeg de geraspte citroenschil toe aan het mengsel. Giet het mengsel in een cakevorm, vooraf ingevet met boter, en zet het 40 minuten in de oven op 180 graden.

Wie was Sanda Marin?

In de culinaire industrie is de naam Sanda Marin erg belangrijk. De beroemde chef-kok is nog steeds een rolmodel voor veel andere mensen die in hetzelfde vakgebied werken, ook al zijn er vele jaren verstreken sinds haar dood.

Ze werd geboren in Iasi en haar ouders doopten haar Cecilia Maria Simionescu. Weinigen herkennen haar echter bij deze naam. Ze werd bekend na de lancering van een kookboek, dat later uitgroeide tot een referentie voor jonge chefs. Iedereen in de 20e eeuw leerde koken met haar recepten.

Waarom gebruikte hij niet zijn echte naam?

De naamsverandering van Sanda Marin is niet toevallig. Voordat ze haar kookboek lanceerde, wist ze niet zeker hoe succesvol het zou zijn.

Omdat ze de dochter was van Ion Simionescu, degene die de uitgeverij leidde die het boek lanceerde, besloot ze dus te verschijnen voor mensen met een naam die nergens mee geassocieerd zou worden. Dus werd hij Sanda Marin.

Lees ook:

Princess Roses