Het afkooksel met meer prebiotica dan kefir verbetert je darmtransit

Het afkooksel met meer prebiotica dan kefir verbetert je darmtransit Tips voor het kweken van bloemen

Eén type afkooksel bevat meer prebiotica dan kefir en doet meer voor de microbiota. Ontdek welke gunstige effecten het heeft en hoe je het klaarmaakt!

Infusies zijn erg goed om je overdag te hydrateren, maar ook om te profiteren van de gunstige effecten die ze hebben. Geneeskrachtige planten worden een optimale oplossing voor wie het moeilijk vindt om dagelijks de nodige twee liter water te drinken, maar ook om de darmgezondheid te verbeteren, als ze een extra prebioticum aanbieden. Prebiotica zijn levende micro-organismen die we in sommige voedingsmiddelen (kefir, yoghurt) kunnen vinden en die helpen bij een betere spijsvertering.

Experts van Mayo Clinic beweren dat prebiotica aanwezig zijn in voedingsmiddelen zoals yoghurt of kefir, die normaal gesproken bovenaan de lijst staan ​​van voedingsmiddelen met het hoogste gehalte aan deze voedingsstoffen. Er is echter gebleken dat een infuus hogere niveaus van prebiotica bevat dan deze andere voedingsmiddelen. Het gaat over de infusie van paardenbloembladeren die, volgens een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Staatsuniversiteit van San José, een uitstekend voedingssupplement kan zijn dat rijk is aan prebiotica.

Waarom paardenbloembouillon drinken?

Volgens onderzoek aangegeven door , bevat de paardenbloem tot 155-243 mg prebiotica per gram bladeren, waardoor deze plant het voedsel is met het hoogste prebiotische gehalte van alle geanalyseerde planten. Op de lijst stonden ook artisjokken, knoflook, prei, uien, uienringen, uiencrème, asperges en ontbijtgranen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Tot voor kort was de belangrijkste eigenschap van dit afkooksel die van een diureticum, omdat het een hoog kaliumgehalte heeft dat dit effect in het menselijk lichaam bereikt. Onlangs is opgemerkt dat het ook gunstig is voor onze darmmicrobiota. Het verdient echter de voorkeur paardenbloemthee niet te overdrijven, vooral als u er problemen mee heeft, omdat het de afscheiding van maagsap stimuleert, wat maag-darmklachten en brandend maagzuur kan veroorzaken.

Zie ook:

Zo maak je het paardenbloemafkooksel klaar!

De beste manier om te profiteren van de gunstige effecten van paardenbloem is door de bladeren en de wortel van de paardenbloem te mengen en goed te drogen. Neem een ​​theelepel van dit mengsel en kook het met 150 ml water. Als het begint te koken, laat het dan een kwartier staan. Filter aan het einde het afkooksel en drink het warm, gezoet naar smaak.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses