Herfstdessert. Cranberrycake met appels

Herfstdessert. Cranberrycake met appels Tips voor het kweken van bloemen

Appels zijn heerlijk in dit vroege herfstseizoen. We stellen een zoet recept voor cake met appels en veenbessen voor om je familie en vrienden te trakteren!

Eén appel per dag houdt de dokter weg en helpt hart- en vaatziekten voorkomen, verlaagt het cholesterol en verbetert de spijsvertering. Door de hoge vezelinname hebben appels het vermogen om een ​​gevoel van verzadiging te creëren, wat een belangrijke factor is in het gewichtsverliesproces. Neem ze vaker op in je dagmenu, ook in de vorm van een taart, om te profiteren van de heilzame werking ervan!

Vergeet niet om cranberries toe te voegen! Door het gehalte aan antioxidanten, maar ook door de veelheid aan vitamines en mineralen, behoren veenbessen tot de gezondste vruchten, die de behandeling van vele kwalen ondersteunen. Honderd gram veenbessen leveren extra magnesium, vitamine C, vezels en slechts 46 calorieën, waardoor ze ook figuurvriendelijk zijn. Deze zuur smakende vruchten, ook bekend als rode veenbessen, doen wonderen bij het afvallen dankzij de organische zuren die het lichaam helpen vet te verbranden.

Ingrediënten voor tien porties

3-4

300 g poedersuiker

300 g bloem

de schil van 1 biologische citroen

8 eiwitten

1-2 eetlepels melk

¼ theelepel kaneel

185 g ong

200 gram veenbessen

1-2 eetlepels basterdsuiker

poedersuiker, ter decoratie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Verwarm de oven en bekleed een ronde bakplaat. Zeef de poedersuiker en de bloem, voeg de citroenschil toe. Klop de eiwitten stijf en roer er voorzichtig het bloemmengsel door, daarna de gesmolten boter, de kaneel en de melk. Giet de helft van het deeg in de bakplaat, druk de veenbessen aan, bewaar een deel voor de decoratie en dan de rest van de compositie.

Zie ook:

Snijd de appels in plakjes, zonder ze te schillen, vorm hartjes in het midden van de plakjes met behulp van een klein vormpje of mes. Plaats de plakjes in de bakplaat en plaats een paar veenbessen in elk hart dat in de appelschijfjes is gevormd.

Bestrooi op het laatst met poedersuiker en zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven, of tot hij mooi bruin is. Laat afkoelen in de schaal voordat je het serveert. Garneer met poedersuiker.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses