Heeft u een mol in uw tuin? Deze planten zullen je voor eens en voor altijd van dit probleem verlossen

Tips voor het kweken van bloemen

Heeft u last van mollen in uw tuin? Wij hebben een humane manier om ze kwijt te raken. Plantenveredelaars en hoveniers willen zeker geen mol in de tuin tegenkomen. Het laat lelijke heuvels achter en beschadigt gazons. Kunnen we iets doen zodat ze ons leven niet moeilijk maken? Plant gewoon deze ene plant.

Mollen zijn kleine zoogdieren met een lichaamslengte tot 20 cm. Deze dieren kunnen niet zien, maar hebben een uitstekend gehoor, waardoor ze de trillingen van de aarde kunnen registreren. Ze eten voornamelijk insectenlarven en insecten. Aan de ene kant is de mol een plaag, maar hij helpt ons ook bij het wegwerken van insecten. Desondanks verwelkomen wij hem niet met vreugde in onze tuin. Hoe kom je er op een humane manier vanaf? Is het zelfs mogelijk? Het is zelfs makkelijker dan je denkt.

Er zijn planten die mollen effectief afstoten. Deze dieren hebben een gevoelig reukvermogen en houden niet van bijvoorbeeld narcis, munt, basilicum, vlierbes, sierknoflook of goudsbloem. Daarnaast kunnen prei of uien ook helpen. Wanneer wij deze planten in onze tuin planten, zal het voor een mol geen prettige plek zijn.

We kunnen ook dierenhaar of mensenhaar gebruiken. Ze houden niet zo van mollen. Hetzelfde kunnen we doen met honden- of kattenuitwerpselen of rotte vis. Als deze oplossingen niet werken, kunt u ook geluidsvallen gebruiken.

Princess Roses