Groente taart. Het is klaar in 30 minuten!

Groente taart.  Het is klaar in 30 minuten! Tips voor het kweken van bloemen

Als je niet snel weet wat je voor het avondeten moet klaarmaken, kun je een taartje maken met groenten (courgette, tomaten) en parmezaanse kaas. Het recept vind je hieronder!

Een bladerdeeg is altijd handig, vooral als je haast hebt met het bereiden van het avondeten. Houd hem bij de hand, in de vriezer! Wanneer nodig haal je hem eruit om te ontdooien. Maak ondertussen de groenten en de ingrediënten voor de taart klaar.

Als je pompoenen meestal vermijdt, ontdek dan dat ze geïndiceerd zijn in diëten voor gewichtsverlies, omdat ze een lage calorie-inname hebben en gifstoffen uit het lichaam verwijderen dankzij hun rijke vezelgehalte. De groente wordt aanbevolen voor mensen met maag-darmproblemen. Het is een perfecte voeding bij constipatie, hoge bloeddruk, bloedarmoede, galblaas- of darmziekten.

Ingrediënten voor vier porties

1 vel bladerdeeg

3-4 tomaten

2

100 g kwark

50 g Parmezaanse kaas

20 ml olie

hoog

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je groentetaart?

Verwarm de oven tot 200 °C en laat het deeg indien nodig ontdooien. Snijd ondertussen de courgettes en de tomaten in plakjes en meng apart de kwark met de geraspte Parmezaanse kaas.

Zie ook:

Leg het vel deeg in een met bakpapier beklede bakplaat en zet het tien minuten in de oven. Verwijder het deeg, leg de kaas erop, leg de groenteplakken ertussen en bestrijk ze met olie.

Breng op smaak met peper en zout en zet de taart nog eens 20 minuten in de oven.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses