Als je je eigen mitites wilt bereiden waarin je alleen kwaliteitsingrediënten doet, misschien iets minder zout en je eigen combinatie van kruiden, dan stellen wij dit recept voor zelfgemaakte mitites voor.
Mitites sissen al honderden jaren op onze grills. Ondanks de overeenkomsten met de Turkse kebab smaakt deze laatste niet zo veel als de Roemeense kebab. In feite heeft de kleine door de jaren heen de ingrediënten een beetje veranderd. Een recept dat dicht bij de oorsprong lag, telde als ingrediënten een kilo kalfsnek, een halve kilo varkensnek en lamsbout, knoflook, hete pepers, tijm, paprika, ongefermenteerde room en andere kruiden zoals piment, rozemarijn of komijn.
Wat betreft de bereiding van vlees wijzen voedingsdeskundigen erop dat bij het verbranden van steenkool of hout kankerverwekkende stoffen vrijkomen, die vervolgens in het vlees terechtkomen. Om uzelf niet aan dit risico bloot te stellen, raden wij speciale aanstekers voor vuurpotten aan, die gemakkelijk te vinden en betaalbaar zijn.
Ingrediënten voor drie porties
400 gram rundergehakt
200 g lamsgehakt
150 g gehakt varkensvet
100 ml water
4 teentjes knoflook
5 g natriumbicarbonaat
tijm
paprika
hoog
pijper
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe maak je kleine zelfgemaakte
Combineer de drie soorten vlees met water, geperste teentjes knoflook, zuiveringszout, tijm, paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
Kneed de compositie goed, alsof je deeg bereidt. Zet een nacht in de koelkast om de smaken te combineren.
Zie ook:
Vorm de kleintjes met natte handen en bak ze aan beide kanten bruin op de grill.
FOTO: Shutterstock