Gehaktballetjes bereid op de grill, op spiesjes, met tomaten en uien zijn perfect voor alle leden van het gezin, ongeacht of het volwassenen of kinderen zijn.
Gehaktballetjes maken in de vorm van spiesjes kan een prima alternatief zijn voor de klassieke gebakken gehaktballetjes. Op deze manier breng je echter een gerecht met een lagere calorie-inname op tafel, sappig, dat iedereen lekker zal vinden, zelfs de kleintjes. Het is een traditioneel recept dat op veel verschillende manieren kan worden bereid, afhankelijk van het eindresultaat dat je wilt bereiken.
Je kunt groentegehaktballetjes gebruiken, met aardappelen, aubergine of courgette. Met een beetje fantasie kun je dit gerecht verrijken door enkele ingrediënten te veranderen of door een deeg toe te voegen. Laten we samen kijken hoe je zacht gebakken gehaktballetjes kunt bereiden en enkele handige tips voor een perfect resultaat.
Ingrediënten voor drie porties
600 gr
1 of
50 g paneermeel
5 teentjes knoflook
50 gram spek
2 rode uien
6 kerstomaatjes
20 ml olie
hoog
pijper
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Bereidingswijze
Meng het vlees met het ei, paneermeel, geperste teentjes knoflook, olie, fijngesneden spek, zout en peper naar smaak.
Zie ook:
Vorm met natte handen gehaktballetjes en prik ze op spiesjes, met stukjes rode ui en kerstomaatjes ertussen. Bruin ze op de grill gedurende vijf tot zes minuten aan elke kant.
FOTO: SHutterstock