Giet dit over de knoflook en de stokjes zullen uitgroeien tot de grootte van een appel

Tips voor het kweken van bloemen

Bij elk gewas moeten we ons realiseren dat de zorg voor een goede oogst al begint lang voordat er een zaadje of zaailing in de grond verschijnt. Het is ook de vraag na welke voorganger we de betreffende groente gaan telen, en hetzelfde geldt voor knoflook.

Stem in de Receptenpoll en win!

De traditionele lezersenquête is terug. Stem op uw favoriete bedrijf en wij doen mee aan een loting voor waardevolle prijzen.

Ideale omstandigheden voor hem worden bereid door aardappelen of gezonde aardbeien. Hij probeert het niet te telen na “soortgelijke” soorten, dat wil zeggen na uien of knoflook. Deze planten verbruiken dezelfde voedingsstoffen, dus we zouden knoflook planten op van nature arme gronden.

Bron: Youtube

Kies goed en zorgvuldig

Een andere zorg is het kiezen van een variëteit. Ze zijn verdeeld op basis van vroegheid en ook op basis van de vraag of de knoflook in typische halve manen zal worden verdeeld of meer de vorm van een ui zal hebben, d.w.z. of we kruidnagels of niet-kruidnagels zullen planten.

We moeten ons ook richten op de hoogte en het grondwaterpeil. Zodra we (bijna) overal klaar voor zijn, kunnen de zaailingen de grond in, liefst voorbehandeld tegen ziekten en plagen. Dit is de basis waarop we niet moeten frauderen als we toekomstige oogsten niet willen verliezen.

Voor meststof voor de keuken?

Zodra de knoflook ontkiemt en begint te groeien, komen er andere taken, zoals wieden, de grond losmaken, water geven, ziekten bestrijden, maar natuurlijk ook bemesten. Hiervoor kunnen we kiezen voor zowel industrieel geproduceerde bereidingen, speciaal ontworpen voor dit gewas, als voor zelfbereide natuurgerechten.

Een zeer goede meststof die kan helpen bij het produceren van een ongelooflijke oogst is de heel gewone kefir, die we zelf consumeren bij spijsverteringsproblemen. Waarom? Omdat het een groot aantal nuttige bacteriën bevat die niet alleen ons lichaam, maar ook de planten helpen. Knoflook geniet letterlijk van de “consumptie” van kefir en reageert daarop met weelderige groei.

Productie in één stap

Hoe kunnen we thuis kefirmest maken? Het is zo eenvoudig dat we niet eens pen en papier hoeven te pakken. Kefir hoeft alleen te worden verdund met water, bij voorkeur regenwater.

De individuele instructies verschillen gedeeltelijk in de beschreven concentratie, maar in het geval van knoflook wordt meestal een verhouding van 1:10 gebruikt, d.w.z. tien kopjes water voor één kopje kefir. Het is geen water geven in de ware zin van het woord, maar bemesten, en we gaan dienovereenkomstig te werk. We zullen de meststof alleen in de nabijheid van de planten aanbrengen.

Het gefermenteerde melkproduct levert dus gisten, bacteriën en andere nuttige micro-organismen rechtstreeks aan de knoflook, die door hun activiteit in de bodem helpen ideale omstandigheden te creëren voor de groei van knoflook en ook de voedingsstoffen produceren die het nodig heeft om een ​​gewas te produceren.

Meststof en bescherming in één

Naast het feit dat kefirmeststof de toevoer van voedingsstoffen naar de knoflook ondersteunt en deze micro-elementen zoals stikstof, fosfor en kalium aanbiedt, fungeren de micro-organismen die erin zitten ook als concurrenten van schadelijke bacteriën, waardoor ze uit de ruimte worden verdreven en daardoor worden beschermd de knoflook tegen onnodige aantasting.

Dus hoe vaak moeten we knoflook tijdens de groei behandelen met kefir? Eén keer per maand zal het voldoende zijn, maar als je voor een nog grotere dan bewonderenswaardige oogst wilt zorgen, kun je de toepassing ervan eens in de twee weken herhalen.

gerelateerde artikelen

Bronnen: magazindoma.cz, adbz.cz, www.dumazahrada.cz, chalupari-zahradkari.cz

Princess Roses