Gezonde mayonaise die niet dik maakt. Mayonaise smaak, veel minder vet

Există mai multe rețete simple și sănătoase pentru maioneză Tips voor het kweken van bloemen

-1/2 kop vetvrije of magere Griekse yoghurt

– het sap van een halve citroen

-een theelepel mosterd

-een theelepel appelciderazijn

– hoog

-pijper

Methode van voorbereiden:

Meng in een kom het hele ei, de Griekse yoghurt, het citroensap, de mosterd en de appelciderazijn. Meng de ingrediënten met een handmixer of staafmixer tot een gladde en romige consistentie is verkregen.

Proef en pas de smaak aan met zout en peper, naar eigen voorkeur. Indien een dunnere mayonaise gewenst is, kan afhankelijk van de voorkeur een beetje water of melk worden toegevoegd.

Het bevat slechts 50 calorieën per honderd gram

Als we als bron van calorieën de meest voorkomende ingrediënten gebruiken, d.w.z. de volgende: ei, vetvrije Griekse yoghurt, mosterd, citroen, in een uitgebalanceerde verhouding, zou het recept ongeveer 50-70 calorieën per honderd gram kunnen bevatten, maar dit kan het varieert afhankelijk van de exacte verhoudingen en het merk van de gebruikte ingrediënten.

Het is belangrijk om de etiketten van de producten die u gebruikt te controleren en uw eigen berekeningen te maken om een ​​nauwkeurige schatting van het caloriegehalte te krijgen.

Waarmee kun je deze mayonaise eten?

Dit en caloriearme kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals:

-als dressing voor salades. Voeg mayonaise toe aan groene of groentesalades om ze een romige textuur en heerlijke smaak te geven.

-als saus voor groenten. Gebruik mayonaise als dipsaus voor verse of gekookte groenten zoals wortelen, komkommers, paprika of broccoli.

– voor broodjes en wraps. Smeer mayonaise op brood of tortilla’s en voeg verse groenten, mager vlees of kaas toe voor een gezond en lekker broodje of wrap.

– met vis of vlees. Serveer de mayonaise naast of gebakken vlees om een ​​vleugje frisheid en romigheid toe te voegen.

– als garnering voor gerechten. Gebruik mayonaise als garnering bij diverse gerechten, zoals gebakken aardappelen, gebakken groenten of gegrilde gerechten.

Lees ook:

Princess Roses