Gewichtsverlies met koffie en boter

Tips voor het kweken van bloemen

De meesten van ons dronken al koffie met melk of room, maar koffie met boter?

Toch is het niets nieuws. Zelfs de oude Tibetanen dronken sterke thee met boter, in plaats van koffie, die hen energie moest geven.

David Asprey werd geïnspireerd door dit drankje en creëerde de zogenaamde Kogelvrije koffie, letterlijk kogelvrije koffie.

Volgens zijn theorie zal het drinken van koffie met boter het lichaam de hele ochtend (tot zes uur) van voldoende energie voorzien, ondersteunt het ook de vetverbranding, helpt het bij het afvallen, scherpt het geheugen aan en stimuleert het het denken. Vermoedelijk verhoogt het ook de intelligentie.

Kogelvrije koffie was geliefd bij de kleinste aanhangers van de zogenaamde Paleodieet, een levensstijl gebaseerd op een verhoogde consumptie van dierlijke en plantaardige vetten ten koste van koolhydraten.

Wat heb je nodig ter voorbereiding?

  • Water
  • koffiebonen
  • kokosnootolie
  • boter

Per liter koffie heb je ongeveer 70 gram koffie nodig. Maal de koffiebonen of gebruik reeds gemalen koffie en bedek met water van ongeveer 95 °C. Roer lichtjes en laat het ongeveer 5 minuten trekken.

Voeg een lepel kokosolie en ongeveer 30 gram ongezouten boter toe aan de afgewerkte koffie (of laat de kokosolie weg en voeg 70 g boter toe). We kunnen het voormixen in een blender of shaker, zodat er een mooi schuim ontstaat en de drank goed is opgeblazen.

Als je een probleem hebt met de smaak van koffie, kun je hem op smaak brengen met kaneel.

Princess Roses