Gevlekte uien, je moet altijd je ogen openhouden – de reden had je nooit verwacht

Tips voor het kweken van bloemen

Ze zijn onmisbaar in de keuken, we gebruiken ze continu voor ieder recept, maar heb jij ook wel eens last van die kleine plekjes op de schil? Wees voorzichtig, je moet weten wat ze zijn.

Uien zijn een essentieel ingrediënt in de keuken en kunnen een oneindig aantal gerechten verrijken en op smaak brengen. Economisch, veelzijdig en rijk aan voedingsstoffen, maar bij de aankoop letten we vaak niet op de eigenschappen ervan. Eigenlijk zijn uien niet allemaal hetzelfde en het is belangrijk om te weten hoe je ze moet kiezen bij de aankoop essentieel om te weten of het product daadwerkelijk nog geschikt is voor gebruik in de keuken. Het is misschien niet eenvoudig om met de vele variëteiten te jongleren, maar er is één detail dat je nooit over het hoofd mag zien: de aanwezigheid van vlekken op het buitenste deel van de schil. Waarom? Dit is de reden.

Uien, wat als ze vlekken hebben?

Er zijn veel soorten uien. Sommigen van hen kunnen van nature zwarte of donkere vlekken hebben, zoals de Tropea-ui. Deze vlekken zijn een onderscheidend kenmerk van deze voortreffelijke variëteit en ze geven niet noodzakelijkerwijs aan dat de ui bedorven is of dat het niet geschikt is voor culinaire bereiding. In sommige gevallen mag het verschijnen van zwarte vlekken op uien echter helemaal niet over het hoofd worden gezien. Een van de meest voorkomende redenen voor het verschijnen van zwarte vlekken op uien is de aanwezigheid van schimmels. Deze kunnen zich tijdens opslag of transport op het oppervlak van de ui ontwikkelen, vooral als de luchtvochtigheid gunstig is.

Een voorbeeld van een schimmel die zwarte vlekken kan veroorzaken is Aspergillus niger, aanwezig in de grond, maar dit hoeft niet noodzakelijkerwijs een reden te zijn om de groente weg te gooien. Het is voldoende om het beschadigde deel te verwijderen om de ui eetbaar te maken. Schimmel is een andere mogelijke oorzaak van zwarte vlekken op uien. Het ontstaat als er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid en onvoldoende ventilatie, bijvoorbeeld bij het bewaren van uien in een warme, vochtige omgeving. Schimmel kan niet alleen zwarte vlekken veroorzaken, maar ook een onaangename geur. In dit geval moeten de uien worden weggegooid, omdat schimmels het product onveilig kunnen maken voor consumptie. Zwarte vlekken kunnen ook worden veroorzaakt door verwondingen of slagen aan de uien. Als deze laesies oppervlakkig en beperkt zijn, is het niet nodig om de groente weg te gooien. Verwijder eenvoudig het beschadigde deel en gebruik de rest van de ui zonder problemen in de keuken.

Hoe voorkom je vlekken op uien?

Om de vorming van zwarte vlekken op uien te voorkomen of te verminderen, is het belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan de bewaring ervan. De voorkeur geven aan een koele, droge en goed geventileerde plaats is de beste keuze om schimmelvorming te voorkomen. De algemene regel is om warme en vochtige omgevingen te vermijden, wat ideaal is voor de verspreiding van deze middelen. Helpen voorkom de verspreiding van vlekken of de aanwezigheid van stoten het is mogelijk om uien zo te bewaren dat ze direct contact met elkaar vermijden. Je kunt ze rangschikken, waarbij je wat ruimte overhoudt, bijvoorbeeld in een mand met een vel krantenpapier op de bodem, zodat ze elkaar niet raken. Vergeet niet om een ​​koele, donkere plaats te kiezen, dus ja Controleer de uien altijd op verkleuringen of blauwe plekken voordat u ze voor uw volgende recepten gebruikt. Als de schil beschadigd is, vergeet dan niet deze van de rest van de ui te verwijderen.

Princess Roses