Gedroogde roos: hoe je hem voor altijd kunt laten meegaan

Tips voor het kweken van bloemen

Als je ziet dat een roos verwelkt is of als je hem wilt behouden, maak je dan niet al te veel zorgen: er zijn 5 manieren om hem voor altijd te laten meegaan.

Daar roos en de bloemen geschenk die altijd populair is geweest: we zijn ons er echter van bewust dat deze bloem het kan niet eeuwig duren. Vaak bevinden we ons in de situatie waarin we het moeten proberen herstellen de bloem, voordat ze ons definitief in de steek laat. Als zijn tijd nog niet gekomen is, .

Tegelijkertijd is het een van de beste methoden om te proberen weer oppakken een roos die verwelkt. Tegelijkertijd zijn er verschillende manieren om dat te doen verdorren een roos, zodat hij eeuwig meegaat als een dierbare herinnering, vooral als dit een speciaal cadeau van uw partner.

Luchtdrogend

Laten we er een doen klein uitgangspunt: Voor het beste resultaat heb je rozen nodig die nog niet beginnen te rotten en waarvan de bladeren niet afvallen. Ook rozen die verwelken kunnen dat zijn vernietigen met direct zonlicht. Luchtdrogend het is de meest gebruikelijke methode om bloemen te conserveren, ook bij rozen: dit is een ideale procedure als de rozenknoppen net open zijn en nog steeds hun vorm behouden.

Om zeker te zijn van het resultaat gaan de rozen weg ondersteboven geplaatst, zodat ze niet voor zichzelf buigen door de zwaartekracht. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de bloemen op een warme, donkere en goed geventileerde plaats te drogen gedurende 2-3 weken. Bovendien moet je heel voorzichtig zijn en voorkomen dat er water tussen de bloembladen blijft zitten. Tenslotte beschermen we de toppen er mee transparante lak.

Gedroogde roos in een vaas

Een van de beste methoden om een ​​roos te drogen en van de hele droogfase te genieten, is door laat het in een vaas staan. Zorg ervoor dat u het water uit de vaas laat lopen om te voorkomen dat de rozen gaan rotten. Herhaal dit proces vervolgens een aantal dagen. A truc rozen intact houden in een vaas is spuiten haarlak. De werkwijze, gecombineerd met de lucht die in huis circuleert, past goed bij het eindresultaat.

In principe is het gebruik van een gewoon blikje haarlak voldoende spuiten de rozenbedekking bloemblaadjes, stengel en bladeren. De haarlak zorgt ervoor dat de bloemblaadjes op hun plaats blijven en voorkomt dat ze vallen: binnen een paar weken zul je zien dat de roos gedroogd is en het eindresultaat zal je sprakeloos maken.

Gebruik de magnetron om rozen te drogen

Door te kiezen voor het drogen van onze rozen in een gemeente gaan wij het zeker veel sneller doen magnetron: De methode is om de bloemen snel te drogen, geschikt voor bloemhoofdjes of bloemen met korte stelen die op het magnetrondraaiplateau passen. We plaatsen de bloemen op bakpapier en stellen ons apparaat in op de laagst mogelijke temperatuur.

Het is belangrijk om rozen onder controle te houden elke 45-60 seconden om te voorkomen dat ze te gaar worden: het is in feite een proces dat even snel als riskant is. Een van de nuttige tips die gegeven wordt, is het gebruik van een drogen om vervolgens in de magnetron te plaatsen, omdat dit type product de vervorming van de bloembladen helpt voorkomen.

Silicagel om te drogen

Om bloemen op natuurlijke wijze te behouden, silicagel is een aanbevolen optie en dat is het ook Optimaal vooral als onze rozen nu volledig open staan. Het is een gel die algemeen het wordt aangetroffen in schoenendozen of in de zakken van nieuw aangeschafte kleding en wordt gebruikt om deze te bewaren integriteit. Het is heel gemakkelijk te vinden online, bijvoorbeeld op Amazon, of op winkels van vakmanschap.

Het resultaat wordt verkregen door de bloemen in een brede ruimte te plaatsen luchtdichte verpakking en ze voorzichtig in silicagel begraven, zodat elk deel van de bloem bedekt is, gedurende een paar dagen of maximaal een week of zo. De oplossing kan ook in de magnetron worden geplaatst om het proces te versnellen. Enige nadeel: voor een gemiddeld boeket rozen heb je zoiets nodig 2-3 kilo van deze gel.

Het perssysteem

Om rozen te conserveren en misschien zelfs voor de jouwe te gebruiken creatieve projecten, eindelijk kun je de methode van gebruiken drukken. Neem een zwaar boek en bedek de pagina’s ermee Vetvrij papier, plaats vervolgens de bloemen met de bedrukte zijde naar beneden op de pagina’s met vetvrij papier, vermijd overlappingen, ook om ervoor te zorgen dat de pagina’s van het boek niet beschadigd raken, en om behouden elke bloem.

Laat de geperste bloemen even staan Minstens 10 dagen, totdat ze droog worden en op vellen papier lijken. Eenmaal beroofd vochtigheid en met papierachtige consistentie, Geperste bloemen kunnen worden gebruikt om briefpapier te maken, als bladwijzer of om lijstjes te versieren en uiteindelijk elegante wanddecoraties te maken.

Princess Roses