Gebakken groentetaart, voedzaam en vullend

Gebakken groentetaart, voedzaam en vullend Tips voor het kweken van bloemen

Een taart met gebakken groenten is heel gemakkelijk te bereiden, zeker als je een deeg bij de hand hebt. Wij stellen een snel recept voor voor lunch of diner!

Gekookte groenten smaken ongelooflijk en zijn beter geschikt als u maagproblemen heeft. Daarom presenteren wij u deze taart waarin u alle groenten kunt stoppen die u lekker vindt!

Voedingsdeskundigen wijzen erop dat, hoewel het blootstellen van groenten aan intense hitte ze voedzamer maakt, het hun vezelgehalte behoudt, ze laag in calorieën en rijk aan mineralen houdt. Het koken van groenten leidt tot lagere niveaus van bepaalde voedingsstoffen, vooral in water oplosbare vitamines zoals C en sommige B-vitamines, maar er is een wisselwerking omdat koken er ook voor kan zorgen dat sommige voedingsstoffen gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Gekookte tomaten bevatten bijvoorbeeld hogere niveaus van lycopeen, wat cardiovasculaire voordelen kan hebben, en gekookte wortelen bevatten hogere niveaus van de antioxidantrijke carotenoïden.

Ingrediënten voor vier porties

1 pakje bladerdeeg

200 gram pompoen

1 peper

1

1 ui

200 g champignons

1 of

30 gram geraspte kaas

4-5 teentjes knoflook

30 ml zonnebloemolie

zonnebloem- en sesamzaadjes

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika, wortel en champignons in grote stukken. Pel de teentjes knoflook, prak ze fijn en meng ze met de rauwe groenten en olie.

Zet de groenten in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, op 190 °C gedurende ongeveer 40 minuten, totdat de vork er gemakkelijk in gaat. Je haalt ze eruit en laat ze afkoelen.

Zie ook:

Je spreidt een vel foietaj uit in een beklede bakplaat en legt de gekookte groenten erop. Leg het tweede velletje bovenblad erop, bestrijk dit met het losgeklopte ei en strooi er de geraspte kaas over en eventueel zonnebloem- en sesamzaadjes.

Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de taart een half uur in de oven op 180 °C.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses