Franse aardappelen in de Roemeense versie. Perfect snel en smakelijk dinerrecept

Cartofi franțuzești Tips voor het kweken van bloemen

  • Frans aardappelrecept in de Roemeense versie
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier is de perfecte Franse aardappel, aangepast aan de Roemeense smaak! Geïnspireerd door het klassieke Franse recept, combineert de Roemeense versie traditie met lokale smaak, waarbij ingrediënten worden gebruikt die gemakkelijk in elk huishouden te vinden zijn.

Frans aardappelrecept in de Roemeense versie

ingrediënten

1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

200 ml crème

3 teentjes knoflook, geperst

100 g gesmolten boter

1 theelepel gedroogde tijm

Zout en peper naar smaak

100 g geraspte kaas (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een grote kom de in blokjes gesneden aardappelen met de room, geperste knoflook, gesmolten boter en tijm. Doe het mengsel in een met boter ingevette pan of bekleed met bakpapier.

Breng op smaak met zout en peper. Bak in de oven gedurende ongeveer 45-50 minuten of tot de aardappelen bruin en gaar zijn.

Strooi eventueel geraspte kaas erover en laat nog 5 minuten in de oven staan, of tot het gesmolten en lichtbruin is.

Hoe is het originele recept voor frietjes

ingrediënten

  • hoog
  • 450ml room
  • 150 ml melk
  • 70 g ong
  • een kg gekookte aardappelen
  • 7 hardgekookte eieren

Methode van voorbereiden

Schil de gekookte aardappelen, snijd ze in geschikte plakjes en leg ze in een gelijkmatige laag in een beboterde pan. Meng in een kom de room met de melk en voeg zout naar smaak toe. Giet dit mengsel over de aardappelen die in de bakplaat zijn geplaatst.

Voeg de gesneden eieren toe aan de room, verdeel de stukjes boter gelijkmatig over de bovenkant en bak ongeveer 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je het serveert.

Trucs voor de beste frietjes

Kies voor aardappelen met middelmatig zetmeel, zoals Russet- of Yukon Gold-aardappelen. Tijdens het bakken worden ze zacht van binnen en knapperig van buiten.

Zorg ervoor dat je de aardappelen in gelijke stukken snijdt, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Dit zal helpen een consistente textuur te bereiken.

Voordat u ze in de oven plaatst, kookt u de aardappelen een paar minuten in gezouten water. Deze korte voorbakstap zorgt ervoor dat de aardappelen iets zachter worden voordat ze worden gebakken.

Probeer de room te mengen met je favoriete smaakmakers voordat je deze over de aardappelen toevoegt. Hierdoor kunnen de smaken beter mengen en in elk stuk aardappel doordringen.

Lees ook:

Princess Roses