Feiten over aardbeien die je waarschijnlijk niet kent

Tips voor het kweken van bloemen

Aardbeien bevatten veel waardevolle stoffen en zijn zeer gunstig voor de gezondheid.

Niet alleen voor de hersenen en ogen, maar ook voor het hart en de bloedvaten.

1. Ze zitten vol vitamines en mineralen

Aardbeien zitten boordevol vitamines en mineralen. Naast vitamine C en K bevatten ze foliumzuur, kalium, mangaan en magnesium. polyfenolen.

Onder de flavonoïden in aardbeien vinden we catechine of ook quercetine, die het risico op hart- en vaatziekten verminderen door de vorming van totaal- en LDL (slechte) cholesterol te onderdrukken. Ze zorgen ook voor gezonde bloedvaten, omdat ze de bloedvaten ontspannen en de het bloed kan beter stromen. Het resultaat is het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Omdat aardbeien de productie van leptine en adiponectine stimuleren, hormonen die vet verbranden, dragen ze bij aan gewichtsverlies. Ze dragen niet alleen bij aan minder eetlust, ze verminderen ook het lichaamsgewicht en het vetweefsel.

Bijna 90% van een aardbei bestaat uit water.

2. Aardbeien zijn geen fruit

Aardbei is een zoete vrucht, die eigenlijk geen vrucht is, maar een groeiend bloembed. Vruchten zijn groene zaden op een aardbei. Wij telen aardbeien die één of twee keer per jaar vrucht dragen (doordragend).

3. Aardbeien zijn ook allergenen

Een allergie voor aardbeien wordt veroorzaakt door de organische zuren die deze vrucht bevat. Dit zijn appelzuur, citroenzuur, kinzuur, appelzuur en salicylzuur. Deze stoffen zijn de reden waarom aardbeien zo mooi ruiken en smaken.

4. Oogsten en bewaren van aardbeien

Er wordt gezegd dat aardbeien het lekkerst zijn in de ochtend. Op dit moment zijn ze van nature koud. Als je ze in de koelkast bij 4-6 ° C bewaart, zijn ze zelfs minder dan een week houdbaar. In plaats van onder stromend water kun je de aardbeien beter wassen door ze een kort bad te geven in een kom met water. Ze smaken dan beter.

5. Gezondheidsvoordelen van aardbeien

  • Ze verbeteren de hart- en hersenfuncties,
  • verminder hoge druk,
  • ze werken tegen kanker,
  • versterking van de immuniteit,
  • ontstekingen verminderen,
  • fungeren als een beroerte preventie,
  • geneest artritis en jicht,
  • ze helpen bij gewichtsbeheersing,
  • tijdens de zwangerschap dragen ze bij aan het voorkomen van pasgeboren defecten,
  • tegen constipatie,
  • tegen suikerziekte,
  • botten en haar versterken,
  • zorg voor de huid
  • hebben een anti-verouderingseffect,
  • zorg voor de ogen
  • zink in aardbeien werkt ook als afrodisiacum.

6. Ze verlagen de hoge bloeddruk

Kalium en magnesium in aardbeien zorgen voor een goede conditie van bloedvaten en slagaders. Ze verminderen hoge bloeddruk en stijfheid van slagaders en bloedvaten, waardoor een betere bloedtoevoer naar verschillende delen van het lichaam mogelijk is.

7. Ze zorgen voor de ogen

Het eten van aardbeien kan problemen zoals droge ogen, zichtstoornissen en verhoogde vatbaarheid voor infecties voorkomen. Flavonoïden en andere stoffen in aardbeien helpen veel oogziekten te voorkomen, omdat ze vrije radicalen opvangen. Veel kalium draagt ​​bij aan het in evenwicht houden van de druk in de ogen.

8. Ze verhogen de immuniteit

Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en helpt bijvoorbeeld bij verkoudheid. In 100 g zit ongeveer 66 mg vitamine C, terwijl de aanbevolen dagelijkse dosis 60-100 mg per dag is.

9. Ze helpen bij de behandeling van artritis en jicht

Antioxidanten en ontgiftende stoffen in aardbeien helpen artritis en jichtpijn te verminderen. Ze zijn ook nuttig bij het voorkomen van deze aandoeningen.

10. Ze versterken de functie van de hersenen

Fytochemicaliën, vitamine C en kalium zorgen voor een goede hersenactiviteit. Onderzoek bij oudere vrouwen heeft aangetoond dat de consumptie van fruit dat rijk is aan flavonoïden, zoals bosbessen en aardbeien, bijdraagt ​​aan het vertragen van cognitieve veroudering.

11. Ze voorkomen geboorteafwijkingen

Aardbeien zijn ook belangrijk om te eten tijdens de zwangerschap. Foliumzuur in aardbeien is vooral in deze periode belangrijk omdat het geboorteafwijkingen helpt voorkomen.

12. Ze verzorgen de huid

Salicylzuur, alfahydroxyzuur (AHA) en ellaginezuur voorkomen acne, verminderen hyperpigmentatie en verwijderen donkere huidcellen.

13. Anti-verouderingseffect

Vitamine C draagt ​​bij aan de vorming van collageen en is dus effectief tegen huidveroudering.

14. Actie tegen kanker

Dat aardbeien kanker helpen bestrijden, blijkt uit de stoffen die ze bevatten, zoals vitamine C, foliumzuur, anthocyanen, quercetine of kaempferol, die uitstekende antioxidanten zijn. Samen vormen ze een uitstekende verdedigingslinie in de strijd tegen kanker en tumorgroei. De dagelijkse inname van aardbeien gaat gepaard met een drastische vermindering van de aanwezigheid en uitzaaiingen van kankercellen. Uit het onderzoek bleek dat gelyofiliseerd aardbeienpoeder goede waarden vertoonde bij de preventie van slokdarmkanker.

15. Ze verminderen ontstekingen

Aardbeien verminderen verhoogde niveaus van C-reactief proteïne (CRP) in het bloed, een stof die door de lever wordt geproduceerd en die ontstekingen in het lichaam verhoogt.

16. Anti-constipatie-effect

Aardbeien hebben een hoog vezelgehalte, wat een betere spijsvertering bevordert en constipatie voorkomt.

17. Aardbeien en diabetes

Het eten van aardbeien draagt ​​bij aan een betere staat van de glycemische index en kan het risico op diabetes type 2 verminderen.

18. Ze zorgen voor hun haar

Antioxidanten en vitamines dragen ook bij aan een betere haarconditie, hydrateren het, bestrijden haaruitval en voorkomen roos.

19. Botgezondheid

Vitaminen C en K, mangaan en kalium in aardbeien helpen de botgezondheid te verbeteren en ondersteunen de aanwezigheid van calcium in het lichaam.

20. Geschiedenis van aardbeien

Aardbeien waren al bekend in het oude Rome (archeologische vondsten bewijzen echter dat ze al veel eerder werden geconsumeerd). Deze cranberryvrucht werd in de 19e eeuw in ons gebied verbouwd.

21. Meer dan een kopje aardbeien per dag helpt niet

Zorg ervoor dat u zich bij het consumeren van deze vrucht niet laat meeslepen door de positieve eigenschappen ervan en overdrijf het niet met voedsel. Overmatige consumptie van aardbeien kan diarree en winderigheid, leverziekte, waterretentie, nierziekte, allergische reactie of ontsteking van het ademhalingssysteem veroorzaken tijdens de zwangerschap.

Princess Roses