Feestelijk dessert zonder baksel. Taart met roomkaas, slagroom en karamel

Feestelijk dessert zonder baksel. Taart met roomkaas, slagroom en karamel Tips voor het kweken van bloemen

De romigste no-bake cake heeft een boterachtige koekjesbodem en zelfgemaakte karamelsaus erop. Deze feestelijke karamelcake kan de perfecte keuze zijn voor een familiemaaltijd!

Er is niets beter dan het geweldige gevoel van karameltextuur. De fijne en romige kaasvulling, samen met de karamel, maken deze taart tot een succes.

Deze zoete en geruststellende karamelcake zonder baksel is de perfecte manier om een ​​familiemaaltijd af te sluiten. Het zal de meest veeleisende gasten tevreden stellen.

In cheesecake-recepten die gebakken moeten worden, worden meestal eieren aan de vulling toegevoegd. Deze desserts zijn delicaat en moeten in een waterbad worden gebakken. Een ander voordeel van een no-bake roomkaas-karamelcake is dat er geen risico bestaat op barsten in de topping. Als er een deel van de cake overblijft, kun je deze in een luchtdichte verpakking maximaal vijf dagen in de koelkast bewaren.

Pont

Voor extra stevigheid kunt u de cake een nacht in de koelkast laten staan

Ingrediënten voor acht tot tien porties

Voor de bovenkant:

400 gram koekjes

150 g ong

Voor de vulling:

400 gram roomkaas

3 eierdooiers

200 gr

100 g suiker

1 pakje gelatine

Ter decoratie:

200 g bruine suiker

100 g ong

2 eetlepels water

100 ml zoete room (32% vet)

1 theelepel vanille-essence

Zie ook:

Bereidingswijze

Verkruimel voor de bovenkant de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bestrijk de bodem van een cakevorm met een afneembare ring met dit mengsel en zet de bovenkant een half uur in de koelkast.

Meng intussen de roomkaas met de suiker en de eidooiers en voeg vervolgens de slagroom en gelatine toe, bereid volgens de instructies op de verpakking. Giet de vulling over de koekjes en strijk ze glad. Zet het gerecht opnieuw in de koelkast, gedurende minimaal drie uur.

Kook voor de decoratie de suiker met water op middelhoog vuur tot de suiker oplost en goudbruin kleurt. Zet opzij, voeg de boter toe op kamertemperatuur, roer tot deze gesmolten is en giet dan de zoete room en de vanille-essence erbij.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Zet de pan opnieuw op middelhoog vuur en roer af en toe tot het mengsel dikker wordt. Haal na ongeveer een kwartier afkoelen de pan uit de koelkast, verwijder de verwijderbare ring en giet de karamel over de cake. Versier de taart volgens jouw fantasie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses