Elke tuinman zou twee toepassingen van oude olie moeten kennen

Tips voor het kweken van bloemen

De Midden-Europese keuken is grotendeels gebaseerd op gefrituurd voedsel, dus het is geen wonder dat gebruikte olie zich in onze huizen ophoopt. De bewustere onder ons bewaren het in speciale containers en gooien het in de container die bedoeld is voor dit soort afval, helaas gieten velen de olie nog steeds door de gootsteen. Maar het is niet nodig, want we kunnen er toch de tuin mee helpen.

Voel je vrij om te composteren

Als je ook het idee hebt dat olie alleen maar kwaad kan doen in de tuin, dan is het tijd om na te denken over enkele mogelijkheden voor het gebruik ervan. We hebben het over bakolie, dat wil zeggen eetbare olie. Laten we de synthetische motor voorlopig vergeten.

Dus: de olie, die al wat heeft gedaan en die we niet willen gebruiken voor verdere voedselbereiding, kan met een gerust hart in kleine porties aan de compost worden toegevoegd. Zelfs volgens ervaren tuiniers kan het geen kwaad.

Om onkruid te verwijderen

Hoewel compost een plek is om olie kwijt te raken, is er een andere manier waarop deze zelfs kan worden hergebruikt om een ​​nuttige interventie te vervullen. Hij is het die onkruid en zelfs wat ongedierte kan elimineren.

Giet het gewoon in een bakje met een fijne, maar echt fijne verstuiver. Dan kunnen we naar de tuin gaan en voorzichtig de ongewenste planten besproeien, of de aangetaste bladeren van de planten die we willen beschermen tegen ongewenste gasten.

Natuurlijke hulp

De olie op de bladeren en het oppervlak van de lichamen van het ongedierte creëert een ondoordringbare coating die ademhaling verhindert, als een noodzakelijke manifestatie van leven. Daarom kunnen we er zeker van zijn dat bij een zorgvuldige behandeling binnenkort alleen de juiste en gezonde planten in de tuin blijven staan.

Olie is een natuurlijke substantie, sommige worden zelfs koudgeperst, dus er is geen reden om je zorgen te maken over veel bodemverontreiniging. Het zou anders zijn als we een bakje synthetische olie in de tuin zouden gieten, maar daar zou natuurlijk niemand aan denken…

Gebruik het meerdere keren

Als u het gevoel heeft dat de olie die u in de keuken heeft gekocht “misschien ergens verloren gaat”, denk dan na over een efficiënter gebruik ervan. Het is niet nodig om het onmiddellijk na het frituren uit te gieten, de olie kan meerdere keren worden gebruikt totdat deze donker van kleur verandert of we deze niet verbranden.

Maar het hergebruik van olie in de keuken kent zeker één regel. Na afkoelen en zeven door een zeer fijne zeef, moeten we het in glazen gieten, afhankelijk van waarvoor het werd gebruikt. De volgende keer zullen we degene waarin we de vis hebben gebakken niet gebruiken om bijvoorbeeld zoete donuts te bakken.

Het vermogen om geuren en deels ook smaken te accepteren (en vervolgens over te brengen) is behoorlijk groot. En we houden waarschijnlijk niet van donuts met de smaak van kabeljauw uit Alaska…

gerelateerde artikelen

Bronnen: kiestq.com, bioukfuels.co.uk, www.littleaussie.com.au

Princess Roses