Eieren zijn gezond, maar niet als ze zo worden gekookt! Hoe je ze NIET moet bereiden

Eieren zijn gezond, maar niet als ze zo worden gekookt!  Hoe je ze NIET moet bereiden Tips voor het kweken van bloemen

Het ei bevat bijna alle voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft, maar om van al zijn stoffen te kunnen profiteren, is het noodzakelijk om het op de juiste manier te koken. Anders zal de verkeerde kookmethode de voedingswaarde ervan vernietigen. Hier leest u hoe u GEEN eieren kookt!

Lekker en veelzijdig, eieren zijn voedingsmiddelen die deel moeten uitmaken van onze voeding, omdat ze ook erg gezond zijn. Ze bevatten alle negen essentiële aminozuren, worden beschouwd als complete eiwitten en zijn een uitstekende bron van belangrijke antioxidanten voor het gezichtsvermogen, de hersenen en het zenuwstelsel, zoals: choline, luteïne en zeaxanthine. Daarnaast bevatten ze ook vitamine A, B12, D, E, K, calcium, ijzer en zink.

De kookmethode maakt echter het verschil tussen een gezond ei en een ei met minder voedingswaarde, omdat hoge temperaturen voedingsstoffen kunnen vernietigen.

Koken is bijvoorbeeld een gezonde bereidingswijze, maar niet op hoge temperaturen totdat de eieren hard zijn geworden. Studies tonen aan dat eieren, zodra ze aan hoge temperaturen worden blootgesteld, hun voedingswaarde beginnen te verliezen, vooral hun aantal antioxidanten. Volgens het College of Food, Agricultural and Environmental Sciences van de Ohio State University zijn gedeeltelijk gekookte eieren (zoals zachtgekookte eieren) ook niet geïndiceerd, omdat deze kookmethode geen schadelijke bacteriën zoals Salmonella vernietigt. Het is dus het beste om de eieren in kokend water te doen en ze vervolgens langzaam te laten koken op een temperatuur van 71℃ totdat de dooier een gemiddelde textuur heeft bereikt (ongeveer 7-9 minuten).

Lees ook:

geroosterd

Hoe lekker ze ook zijn, eieren verliezen hun voedingswaarde zodra ze gebakken zijn. Blootstelling aan hoge temperaturen leidt tot het verlies van warmtegevoelige voedingsstoffen zoals vitamine B12, choline en vitamine A, en als je eieren in olie of boter bakt, nemen ze hun vetten op, wat slecht is voor het hart. bovendien bevordert frituren de vorming van schadelijke verbindingen.

In de magnetron

Eieren koken in de magnetron is verre van het gezondst. Afgezien van het risico op ontploffen in de oven en de daarmee gepaard gaande brandwonden, bevorderen eieren in de magnetron het verlies van voedingsstoffen. Het goede nieuws is dat het geschikter is dan frituren, omdat het apparaat in korte tijd hoge temperaturen kan bereiken!

Zie ook:

Gevulde eieren

Geweldige hapjes voor evenementen. Duivelseieren bevatten mayonaise en mosterd, twee ongezonde ingrediënten. Bovendien verliest het voedsel door het hard koken van de eieren zijn vitamines en antioxidanten, dus het zijn verre van gezonde gerechten!

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses