Zin in een heerlijk en makkelijk te maken dessert? De Ninho aardbei-escondidinho met melk is de perfecte keuze. Met eenvoudige ingrediënten en snelle bereiding maak je iedereen blij. Bekijk het volledige!
Eenvoudig recept voor een aardbeienschuilplaats met nestmelk
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 eetlepels nestmelk
- 1 eetlepel boter (of margarine)
- 4 gesneden aardbeien (en andere ter decoratie)
- 1 eetlepel room
- Melkpoeder naar smaak
Voorbereidingsmodus
1. Verzamel alle ingrediënten
Zorg ervoor dat alle ingrediënten gescheiden en klaar voor gebruik zijn voordat u begint.
2. Bereid de nestmelkbrigadeiro voor
Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de gecondenseerde melk, Ninho-melk en boter toe. Roer voortdurend totdat de brigadeiro van de bodem van de pan begint los te komen. Wanneer je dit punt bereikt, zet je het mengsel opzij.
3. Meng aardbeien met room
Doe de gesneden aardbeien in een kom en voeg de room toe. Meng goed zodat de aardbeien goed bedekt zijn met de room.
4. Zet de schuilplaats op
Maak in een klein schaaltje een laagje met de helft van de Ninho brigadeiro. Voeg vervolgens de aardbeien met room bovenop deze laag toe. Bedek alles met het andere deel van de brigadeiro.
5. Versier en maak af
Versier de schuilplaats met hele of gesneden aardbeien en strooi er Ninho-melk over om het een speciaal tintje te geven. Zet 1 uur in de koelkast of tot het goed gekoeld is.
6. Serveer en geniet
Serveer nu deze heerlijkheid! Genieten!
Extra tips
- Als je een extra vleugje smaak wilt, kun je er witte chocoladeschaafsel bovenop doen.
- Voor een nog mooiere uitstraling gebruik je grote, zeer rode aardbeien in de decoratie.
- Laat het een nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken intenser worden.
Klaar! Met deze tips en deze stapsgewijze handleiding wordt u een geweldig dessert. De Ninho aardbei-escondidinho met melk is praktisch, snel en lekker, perfect voor elke gelegenheid.