Eenvoudig en leuk zelfgemaakt marshmallow-recept!

Receita de marshmallow caseiro simples e divertida! Tips voor het kweken van bloemen


Marshmallows zijn luchtige en heerlijke lekkernijen.

Marshmallows zijn die donzige, heerlijke lekkernijen die velen van ons kennen van tv en films. Hoewel ze traditioneel zijn in andere culturen, kunnen we ze tegenwoordig gemakkelijk vinden in supermarkten, bakkerijen en kunnen we ze zelfs in Nederland maken. En dat is precies wat we je nu gaan leren: hoe je op een eenvoudige en leuke manier zelfgemaakte marshmallows kunt bereiden!

Eenvoudig en leuk zelfgemaakt marshmallow-recept!

Benodigde ingrediënten

Voor de gelatine:

  • 15 g ongearomatiseerde gelatine
  • 75 ml water

Voor de siroop:

  • 240 gram suiker
  • 75 ml water
  • 1 theelepel vanille-essence

Anderen:

  • Maïzena of poedersuiker (benodigde hoeveelheid)

Voorbereidingsmodus

Het bereiden van de gelatine

  1. Doe 15 g ongearomatiseerde gelatine in een kleine kom en voeg 75 ml koud water toe.
  2. Laat het ongeveer 10 minuten rusten zodat de gelatine goed hydrateert.

Het maken van de siroop

  1. Meng in een middelgrote pan 240 g suiker en 75 ml water.
  2. Zet op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Ga door met koken tot de siroop een temperatuur van 118°C bereikt (gebruik een keukenthermometer of controleer de consistentie met een balpen).

Gelatine integreren en heet

  1. Terwijl de siroop nog heet is, voeg je de gehydrateerde gelatine toe (verwarmd als het erg koud is).
  2. Meng goed totdat de twee delen volledig geïntegreerd zijn.

Het mengsel kloppen

  1. Giet het marshmallowmengsel in de kom van een keukenmixer of gebruik een handmixer.
  2. Begin met kloppen op lage snelheid en verhoog geleidelijk naar hoog.
  3. Klop ongeveer 10 tot 15 minuten tot het mengsel wit, luchtig is en drievoudig in volume.
  4. Voeg de vanille-essence toe en meng goed.

Het voorbereiden van de vormen

  1. Kies een rechthoekig bord of chocoladevormpjes en bestrijk ze met plantaardige olie of zelfgemaakt losmiddel.
  2. Je kunt de vormpjes ook bedekken met poedersuiker of bakpapier.

De marshmallows vormgeven

  1. Giet het mengsel in de voorbereide vormen en maak het oppervlak waterpas met een spatel.
  2. Laat minimaal 4 uur rusten bij kamertemperatuur of tot het volledig stevig is.

Kleur toevoegen (optioneel)

  1. Voeg aan elke portie een paar druppels kleurstof toe en meng goed tot je de gewenste kleur krijgt.
  2. Giet elk gekleurd deel in de vorm en wissel de kleuren af ​​om kleurrijke lagen te creëren.

Afwerking

  1. Haal de marshmallows na de rusttijd uit de vorm en snijd ze in blokjes van het gewenste formaat.
  2. Om te voorkomen dat ze blijven plakken, bestrooi je ze met poedersuiker of maïzena.





Princess Roses