Wanneer u verrassende gasten heeft of zelfgemaakte snacks voor de kinderen klaar wilt hebben, kunnen jamkoekjes u uit de problemen helpen. Hieronder vindt u een koekjesrecept dat ook geschikt is voor vastendagen!
Vastende desserts kunnen erg lekker zijn. Jamkoekjes zijn zacht en gemakkelijk te maken. Als je in het midden van elk koekje een beetje jam toevoegt, zul je verrast zijn een zeer goede zoete bereiding te ontdekken. Omdat ze heel gemakkelijk te maken zijn, zijn ze geschikt voor doordeweekse middagen als je niet veel tijd hebt om te koken. Ze zullen een verrassing zijn voor iedereen in huis zodra hun aroma je huis overspoelt!
Ingrediënten voor twee bakjes
200 g plantaardige margarine
½ banaan
200 g suiker
1 ampul vanille-essence
1 snufje zout
1 theelepel bakpoeder
500 g bloem
jam, naar keuze
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe jamkoekjes te maken
Wrijf plantaardige margarine in met suiker, geprakte banaan, zout, vanille-essence en bakpoeder. Vouw de bloem erdoor. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen.
Vorm met behulp van een spuitzak ronde koekjes in de beklede bakplaat. Maak ruimte in het midden van elk stuk om aan het eind jam toe te voegen.
Zie ook:
Plaats de bakplaat in de verwarmde oven en laat de koekjes 25 minuten bakken. Draai de pan na een kwartier om en decoreer ze na afkoeling met jam.
FOTO: Shutterstock