Een teentje knoflook in de avond. Hoe het wordt geconsumeerd en wat het helpt

usturoi Tips voor het kweken van bloemen

  • Een teentje knoflook in de avond
  • Hoe het wordt geconsumeerd en wat het helpt

Knoflook heeft een hoog gehalte aan vitamine B2, B3, B12, ijzer, kalium en magnesium, die de normale werking van het lichaam bevorderen. Hoewel het op elk moment van de dag kan worden geconsumeerd, tonen onderzoeken aan dat er belangrijke voordelen zijn voor degenen die het ’s avonds consumeren.

Waarom wordt er gezegd dat het goed is om ’s avonds een teentje knoflook te nemen?

Specialisten raden aan om ’s avonds knoflook te consumeren om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Het is hypotensief en verlaagt het cholesterol. Bovendien hebben experts geconcludeerd dat knoflook een echte ‘bondgenoot’ kan zijn tegen hart- en vaatziekten. Dit komt omdat het helpt het cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed te verlagen.

Regelmatige avondconsumptie wordt ook in verband gebracht met het verkleinen van de kans op een hartaanval. Uit onderzoek blijkt ook dat knoflook ook wordt aanbevolen om kanker te voorkomen. Onderzoek toont aan dat als knoflook regelmatig wordt geconsumeerd, samen met een gezond dieet, het het risico op darmkanker met 35% kan verminderen.

In gevallen waarin met name kankerpreventie gewenst is, wordt zwarte knoflook aanbevolen, vanwege het hogere gehalte aan antioxidanten dan witte knoflook. In Roemenië is het niet zo populair, maar in Azië is er veel vraag naar, juist omdat het wonderbaarlijke voordelen heeft. Het is verkrijgbaar in de vorm van capsules of tabletten.

Er zijn echter ook specialisten die zeggen dat het niet aan te raden is om ’s avonds knoflook te eten, omdat dit de maag kan irriteren. Daarom is het in dergelijke gevallen goed om het tijdens de lunch te eten.

Hoe teentjes knoflook te eten

Voor de meer “moedigen” en die geen maagproblemen hebben, kan het witte teentje knoflook ook rauw gegeten worden, vooral in de ochtend. In plaats daarvan wordt voor degenen die dergelijke problemen hebben, aangegeven dat het wordt verpletterd en pas daarna wordt geconsumeerd. Het is net zo goed om voor verse knoflook te kiezen, niet in poedervorm of ingelegd.

Lees ook:

Princess Roses