Pruimen zijn een favoriete vrucht voor hun zoete smaak en sappig vruchtvleesdat letterlijk smelt in je mond.
Verse rijpe pruimen ze zijn geweldig om te eten, maar ook voor het maken van jam en sappen.
Maar wat te doen als we het tegenkomen onrijpe stukkendie hard en smaakloos zijn?
Er wordt een eenvoudige truc aanbevolen door de portal.
De ene kan ervoor zorgen dat pruimen sneller rijpen en klaarmaken voor consumptie of verwerking.
Hoe de rijping van pruimen te versnellen
De beste manier om onrijpe pruimen te laten rijpen is plaats ze op een zonnige vensterbank.
De pruimen worden dus blootgesteld direct zonlichtwat hun rijping versnelt.
Als alternatief je kunt de pruimen drie dagen in een papieren zak doen.
Als je de pruimen in de zak toevoegt appels, bananen of groene groentenzal het rijpingsproces nog meer worden versneld.
Deze vruchten produceren ethyleen – een gas dat bevordert de rijping van fruit.
Als je ’s ochtends pruimen in een papieren zak doet en deze goed sluit, u zult al na een paar uur een verandering zien.
De vrucht zal van uiterlijk veranderen, het wordt zachter en krijgt een betere smaak.
Rijpe pruimen zijn niet alleen ideaal voor directe consumptie, maar ook voor directe consumptie ook voor het inblikken of bereiden van diverse conserven.
Pruimen in de keuken en hun gezondheidsvoordelen
Pruimen zijn een geweldige aanvulling op het dieet omdat ze zijn gunstig voor het spijsverteringsstelsel, helpen de spijsvertering te reguleren en verbeteren de eetlust.
Hun regelmatige consumptie kan atherosclerose en kanker helpen voorkomen.
Er zijn pruimen rijk aan vezels en bevatten veel vitamines zoals A, C, E, B6 en K.
Ze staan in de keuken veelzijdige pruimen.
Ze zijn ideaal voor de bereiding van jam, sappen en siropen.
Ze passen goed bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals dumplings of sauzen, voor cakes en desserts.
Zelfs ijs met pruimensaus is een heerlijk dessert dat iedereen zal overtuigen.
Deze simpele truc helpt u om te gaan met onrijpe pruimen en er het beste van te maken.
Het is genoeg een beetje geduld en zonlichten de pruimen zijn binnenkort klaar voor consumptie of verdere verwerking.
Succes!