Een onderzoeker ontdekte hoe je uien kunt pellen zonder te huilen. Implementeer de eenvoudigste methoden!

Een onderzoeker ontdekte hoe je uien kunt pellen zonder te huilen.  Implementeer de eenvoudigste methoden! Tips voor het kweken van bloemen

Ben je het beu dat je ogen prikken en tranen elke keer als je uien pelt? Een onderzoeker ontdekte wat je moet doen om van dit ongemak af te komen tijdens het koken!

Ui is een gezond voedingsmiddel dat vaak voorkomt in Roemeense culinaire bereidingen. Maar hoe lekker het ook is, het kan moeilijk schoon te maken zijn vanwege de zuren in de samenstelling, die het hoornvlies irriteren en ons doen scheuren.

Lees ook:

In de online omgeving, vooral op TikTok, zijn verschillende video’s te vinden die verschillende methoden laten zien waarmee we uien kunnen schoonmaken zonder in onze ogen te prikken. Het dragen van een zonnebril zou daar één van zijn, maar wie wil er nu met deze accessoires op de ogen in de keuken zitten?

Gelukkig heeft onderzoeker Abbey Thiel, presentator van de YouTube-show ‘Abbey the Food Scientist’, het probleem bestudeerd en komt je te hulp met eenvoudig uit te voeren trucs!

Hoe uien pellen zonder tranen. De gemakkelijkste trucs

– De eenvoudigste methode die je kunt gebruiken is om de ui vóór het schoonmaken 20 minuten in de vriezer of in een kom met water en ijs te leggen. Koelen verandert de textuur en remt zuren.

– Zelfs de hitte helpt. Voordat je hem snijdt, doe je de ui in de magnetron! Afhankelijk van de grootte van het voedsel duurt het verwarmen tussen 30 seconden en enkele minuten. Deze truc helpt je in de situatie waarin je niet geïnteresseerd bent in de textuur van het voedsel, zoals bij het bereiden van een roomsoep.

Zie ook:

– Een andere methode is om een ​​ventilator te gebruiken tijdens het hakken van uien. Zo zal de lucht de moleculen ventileren die het oog binnendringen, en zult u stoppen met scheuren.

– Zuren neutraliseren de moleculen en dampen die scheuren veroorzaken. Doe dus, voordat u uien hakt, een paar druppels citroensap of azijn op het eten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de smaak verandert!

Fotocredit: Shutterstock. Videobron: @TikTok

Princess Roses