Een grove fout bij het water geven van rozen die de meeste tuiniers maken. Vermijd haar

Tips voor het kweken van bloemen

Water is essentieel voor het kweken van elke plant. Het neemt onder meer deel aan de verdeling van alle voedingsstoffen in de plant. Daarom is het belangrijk voor een adequate en correcte groei van stengels, nieuwe scheuten, knoppen en mooie volle bloemen. Vocht is ook belangrijk voor een goede ontwikkeling van het wortelstelsel. Het moet echter altijd in de juiste hoeveelheid worden geleverd. Dus hoe ga je op de juiste manier om met water bij het kweken van rozen?

Bron: Youtube

Een grove fout? Wateroverlast!

Rozen behoren tot de groep grillige gewassen die je heel gemakkelijk kunt beschadigen door overmatig water geven. Natuurlijk hangt de hoeveelheid ervan af van het huidige weer. Houd u echter over het algemeen aan de regel dat rozen ongeveer 3 keer per week water nodig hebben, vooral als ze pas zijn geplant. Oudere planten die al een diep wortelstelsel hebben, moeten één keer per week worden bewaterd.

Tijdens het groeiseizoen van rozen moeten de planten altijd grondig water worden gegeven, zodat het water het hele wortelstelsel bereikt. Overdrijf het echter nooit met water geven, te veel water is een voedingsbodem voor de ontwikkeling van schimmelziekten en roest. Het is altijd aan te raden om rozen vroeg in de ochtend of vroeg in de avond water te geven, als de zon niet zo intens is.

Geef rozen de juiste plek

Als u op het punt staat rozen te planten, overweeg dan een goed gekozen plek waar de plant zal gedijen en voldoende omstandigheden biedt. Rozen hebben niet alleen voldoende ruimte nodig, maar ook licht en zon. Hierdoor kun je het hele seizoen tot aan de eerste nachtvorst genieten van de prachtige bloemen.

Let ook op de juiste grond

Geschikte grond voor rozen is niet minder belangrijk. Ze vereisen goed doorlatende, zand-leemachtige, licht kalkrijke grond die rijk is aan humus.

Wanneer rozen bemesten?

Als u rozen plant en een speciaal rozensubstraat gebruikt dat de benodigde voedingsstoffen bevat, hoeft u de planten niet direct na het planten te bemesten. Het volgende seizoen is ideaal, wanneer het nodig is om rozen te voorzien van basiselementen zoals stikstof, kalium, calcium, fosfor, ijzer of magnesium. Het is het beste om organische meststoffen te gebruiken die speciaal voor rozen zijn ontworpen. Bemest vooral in het vroege voorjaar en dan wanneer zich knoppen aan de plant beginnen te vormen, en dan aan het einde van de zomer, wanneer het nodig is om kalium en fosfor aan de grond toe te voegen.

Continue zorg

Op dezelfde manier is het noodzakelijk om tijdens het seizoen regelmatig gebruikte bloemen en verdorde bladeren af ​​te snijden. Alle energie zal gericht zijn op het creëren van nieuwe bloemen.

gerelateerde artikelen

www.bhg.com, www.ruze.cz, www.decorexpro.com

Princess Roses