Drob-recept zoals in het Putna-klooster. Hoe de heilige vaders deze traditionele manier van Pasen maken / FOTO

Captură de ecran cu drob Tips voor het kweken van bloemen

  • Drob-recept zoals in het Putna-klooster
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u deze delicatesse thuis wilt maken.

Als je op dit moment een vastendessert wilt proberen, is dit misschien iets voor jou.

Drob-recept zoals in het Putna-klooster

ingrediënten

  • 1250 gram karperstam
  • 1250 gram filet de novac
  • 40 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 50 kwarteleitjes
  • 2 middelgrote uien
  • 25 gram boter
  • 1 groene ui-link
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje peterselie
  • ½ kop knoflook

Methode van voorbereiden

Volgens een video op YouTube zijn dit de stappen die je moet volgen als je dit recept wilt maken.

“Voor de heilige paasvakantie gaan we een visstoofpot bereiden. Voor deze heb ik gekozen voor een karperstam en een botfilet. Wat de karper betreft, ik zal hem fileren. Het moet in de oven en daarom zullen we deze methode gebruiken om het doormidden te snijden, om het sneller te koken. Je hoeft hem niet per se te ontbeenen, want zodra hij gaar is, komt hij van de botten. We hebben al een filet. Wij zetten hem samen met de beginneling. En we kunnen het heel laten zoals het is, zonder de botten te verwijderen, omdat ze zichzelf zullen plukken zodra de vis gaar is. Wat ik nu ga doen, is het in een bakplaat plaatsen waarin ik eerder bakpapier heb gelegd. Ik maak hem een ​​beetje nat zodat hij beter in de pan blijft zitten en beter vouwt. Ik ga een beetje olie op de bodem van de pan doen, op dit bakpapier, en dan ga ik de vis plaatsen. Het verdient de voorkeur om een ​​vis te zijn die sterk gevasculariseerd is, zoals karper, in dit geval, wat ons kan helpen zelfs een visfilet te maken, maar dan zonder ei. Tijdens de periodes dat er vrijlating is voor vis. En in deze combinatie levert het ook zijn bijdrage op het gebied van de smaak van de ossenhaas. Ik doe olijfolie op deze filets, ik doe er een beetje zout en een beetje peper in.”meldt de ouder.

“De volgende stap is om het in de oven te zetten. We stellen een temperatuur in van 160 graden en zetten het ongeveer 40 minuten in de oven. Vervolgens zullen we deze kwarteleitjes koken. Zij zijn degenen die we gaan gebruiken om de vulling van de drob in te stoppen, om deze een persoonlijk tintje te geven, om er iets speciaals van te maken. Ik zal er ook wat zout op doen. Ik zal voldoende water toevoegen om ze net te bedekken. Ik doe warm water en nu gaan we ze koken. Terwijl de eieren koken, bereiden we de gebakken uien, die we samen met het visvlees gebruiken. Ik snij het doormidden en dan in kleine stukjes, en doe het dan door de vleesmolen. Ik heb kwarteleitjes gekozen om deze drob als het ware te versieren, omdat het feest waar we ons op voorbereiden ook bijzonder is. Het is niet zomaar een tijd van het jaar, maar het is een heel bijzondere tijd, waarop we ons allereerst geestelijk voorbereiden. En deze gerechten, die specialer zijn en nog meer aandacht vereisen bij de bereiding, zijn degenen die de vreugde completer maken. Ik ga de ui op het vuur zetten en de boter gebruiken om wat extra smaak en aroma aan onze stoofpot toe te voegen. Dus ik ga deze ui in boter bakken. Terwijl de ui gebakken wordt, worden de eieren gekookt, ik hak de groene ui fijn, die ik in de samenstelling van de drob doe. Deze ui zorgt voor extra frisheid. Een goede drob is een drob die zeer rijk is aan groen en, als het mogelijk is en binnen ons bereik ligt, moet deze ook gediversifieerd zijn. Daarom heb ik gekozen voor dille, peterselie en ook groene uien. Ondertussen zijn onze uien gekookt. Ik zal het van het vuur halen. De eieren zijn gekookt. Ik giet het water uit en doe er koud water in. Ik ga deze gebakken ui in een kom doen om hem sneller af te laten koelen. Het heeft zo’n romige textuur van de boter, en de boter is echt van goede kwaliteit. De eieren zijn ondertussen afgekoeld. Ik zal ze zoveel mogelijk breken om het voor ons gemakkelijker te maken ze schoon te maken, en langzaam en geduldig beginnen we ze schoon te maken. Ondertussen werden de eieren schoongemaakt. We leggen ze opzij en halen de gekookte vis uit de oven. En nu laat ik het afkoelen, en dan kiezen we het. Terwijl de vis afkoelt, hak ik de greens fijn. We hebben dille en peterselie. Nu zijn onze groenten klaar. We zijn klaar met het kiezen van het vlees.”was de rekening van de ouders.

Lees ook:

Princess Roses