Met behulp van dit recept kun je niet alleen donuts maken, maar ook eclairs, choux, soesjes of churros. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is helemaal niet zo. Je bereidt ze volgens de gebruiksaanwijzing en vult ze met room. Ze zijn een genot!
Het deeg voor deze donuts met room is choux, een Frans banketdeeg dat wordt gebruikt om eclairs en zelfs churros van te maken. Het wordt eerst op het fornuis bereid, daarna worden de eieren geleidelijk toegevoegd, voordat het deeg op een bakplaat wordt gegoten. Omdat het deeg een hoge vochtigheidsgraad heeft, zal de ontsnappende stoom ervoor zorgen dat het tijdens het bakken opzwelt, wat resulteert in een gebakje met een knapperige buitenkant of korst en een holle binnenkant, perfect om te vullen met elk soort room of met slagroom. room.
Het soezendeeg kan ook in langwerpige vormen worden gegoten om eclairs te maken. De gebakken schelpjes worden gevuld met slagroom of room en bedekt met een chocoladeglazuur of ganache.
Van dit deeg kun je ook soesjes maken als je de verkregen schelpen doormidden snijdt en ze vult met ijs in plaats van slagroom, en ze vervolgens versiert met chocolade of karamel.
In plaats van het deeg te bakken, kun je het in hete olie bakken en knapperige churros krijgen die je bestrijkt met poedersuiker en kaneel.
Zie ook:
Ingrediënten voor 20 stuks
500 ml water
200 g ong
1 theelepel zout
250 g bloem
6 eieren
300 ml room voor de slagroom
20 g poedersuiker
Voor topping:
100 g poedersuiker
5 eetlepels sterke koffie
1 eetlepel rum-essence
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe maak je donuts met slagroom
Combineer het water met de ingewreven boter en het zout dat je tot het kookpunt brengt. Voeg de bloem toe en meng krachtig. Zet het mengsel opnieuw op het vuur en roer voortdurend, tot het deeg van de bodem van de pan loslaat. Dompel de kom onder in een andere kom met koud water en roer voortdurend.
Als het is afgekoeld, voeg je de eieren één voor één toe. Bekleed een bakplaat en vorm deze met behulp van een lepel op afstand van elkaar in de bakvorm, zodat er ruimte is om tijdens het bakken twee keer zoveel te groeien.
Plaats de bakplaat gedurende 30 minuten in de hete oven. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur met de helft, zonder de ovendeur te openen. Laat de donuts afkoelen voordat u ze vult.
Meng voor de vulling de room voor de slagroom en voeg de poedersuiker toe. Vul de donuts met slagroom met behulp van een donutvulspuit.
Wrijf voor het glazuur de poedersuiker met de koffie en de rum tot je een enigszins dikke maar vloeibare room krijgt en decoreer de donuts.
FOTO: Shutterstock