Dit is de juiste manier om aardbeien te wassen, zodat ze lang meegaan: veel mensen doen het verkeerd

Tips voor het kweken van bloemen

Aardbeien kunnen, net als ander fruit, besmet zijn door bacteriën en verschillende chemicaliën, maar ook door vuil of insecten. Een grondige reiniging is essentieel om deze ongewenste zichtbare en onzichtbare verontreinigingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat de aardbeien veilig zijn om te eten en zo lang mogelijk houdbaar zijn zonder te bederven.

Bron: Youtube

Was ze niet onmiddellijk na het verzamelen

Het eerste principe dat moet worden gevolgd is geduld. Aardbeien, als we ze meerdere dagen in de koelkast willen bewaren, kunnen we ze zeker niet meteen wassen nadat we ze uit de tuin hebben gehaald.

Op dit moment onderzoeken en controleren we ze alleen zorgvuldig, zodat we niet per ongeluk ook maar één beschimmelde of anderszins beschadigde aardbei tussen de mooie, gezonde en stevige stukken leggen. Het zou letterlijk een ontsteker kunnen worden die de komende uren grote schade aanricht in de hele kom. Van de overige aardbeien verwijderen wij zorgvuldig de grootste mechanische verontreinigingen.

Water zal het doen

Daarna wassen we altijd alleen de hoeveelheid aardbeien die we direct gaan gebruiken. Dit doen we door de aardbeien in een vergiet te doen en ze ongeveer een kwartier af te spoelen met koud kraanwater.

Maak je geen zorgen, het zou voldoende moeten zijn om eventuele insecten of grondresten te verwijderen, evenals chemische stoffen die tijdens de fruitgroei aan de aardbeien zijn blijven kleven.

Probeer azijn

Als zuiver water echter niet genoeg is, kunnen de effecten ervan worden versterkt met azijn of zuiveringszout. Als u besluit azijn te gebruiken, heeft u een waterige oplossing nodig in een verhouding van 1:3 of 1:4. We hoeven ons geen zorgen te maken dat de aardbeien de zure smaak van de azijn overnemen, ze ruiken het zelfs helemaal niet. We mogen echter niet vergeten de aardbeien onder stromend koud water af te spoelen.

Voeg zuiveringszout toe voor gemoedsrust

We gaan op dezelfde manier te werk als we zuiveringszout gebruiken, dat we in een hoeveelheid van een theelepel in drie liter water oplossen en de aardbeien enkele minuten in deze oplossing laten weken. Dit zal, net als in het geval van azijnwater, worden gevolgd door spoelen onder koud water.

Er moet nogmaals aan worden herinnerd dat gewassen aardbeien al klaar zijn voor directe consumptie of onmiddellijke verwerking, of het nu gaat om bakken, koken of misschien om ze te conserveren.

Laat ze droog

Laten we niet vergeten dat aardbeien zelf een grote hoeveelheid water bevatten, wat hun houdbaarheid als ze vers zijn, beïnvloedt (verkort). Elke toevoeging van extra vocht is daarom contraproductief.

Als je de aardbeien een aantal dagen in de koelkast wilt bewaren alsof ze net geplukt zijn, leg dan een stukje keukenpapier op de bodem van het bakje, dat je regelmatig vervangt. Bewaar aardbeien ook nooit in een grote laag.

In de eerste plaats zou het moeilijk zijn om de eerste rottende vruchten te detecteren, die iedereen in een oogwenk kunnen “besmetten”, maar de aardbeien in het onderste deel zouden worden blootgesteld aan onnodige druk die tot breuk zou leiden, en dat zullen we zeker doen. wil dat niet.

gerelateerde artikelen

Bronnen: www.allrecipes.com, adbz.cz, www.dumazahrada.cz

Princess Roses