Dieetrecept voor paastaart, zonder suiker. Het is net zo lekker, maar met minder calorieën dan de traditionele cozonac

cozonac Tips voor het kweken van bloemen

  • Zo maak je de lekkerste suikervrije dieetmuffin
  • Het is net zo lekker, maar met minder calorieën dan de traditionele cozonac

Cozonac is onmisbaar op de Roemeense tafels, vooral tijdens Pasen, dus elke huisvrouw wil graag een luchtige en smakelijke cozonac. Beschouwd als een Roemeense traditie, een symbool van de feestdagen, heeft de taart, of het nu met rozijnen, noten, kaas, chocolade of stront is, de voorkeur van veel mensen.

Dieetrecept voor paascake

Ingrediënten:

  • 500 g bloem type 000;
  • 3 eidooiers;
  • 75 g boter 82%;
  • 300 ml melk of zoveel als nodig is voor de bloem;
  • 25 g gist (dit moet binnen de termijn zijn);
  • 1/4 eetlepels zout;
  • 1/2 theelepel citroenschil.

Voor de vulling:

  • 1/2 nutella zonder suiker of 100 gram cacao;
  • 200 g gemalen walnoten.

Ter decoratie:

  • 1 eigeel;
  • 1 eetlepel amandelvlokken.

Methode van voorbereiden:

– Verwarm de melk en smelt de boter. Het meel moet drie keer worden gezeefd, zodat het resultaat perfect is.

– Voeg zout en gist toe, opgelost in een beetje warme melk, over de gezeefde bloem. Wees voorzichtig, warm, niet heet, anders activeert de gist niet meer. voeg de eierdooiers toe.

– Meng voorzichtig met je hand en giet er beetje bij beetje de warme melk en de citroenschil bij.

– kneed alles en voeg dan beetje bij beetje de boter toe.

– laat het deeg 45-60 minuten rijzen.

– Bekleed de bakplaat die je gaat gebruiken om de cake te bakken met bakpapier.

– nadat het deeg in volume is verdubbeld, snijdt u het in twee gelijke delen.

– verdeel elke portie in een rechthoek en voeg nutella en gemalen walnoten toe.

– vouw elk vel en leg het opzij.

– Vlecht de twee stukken deeg en vorm ze.

– laat het nog 20 minuten rijzen en bestrijk vervolgens het hele deeg met eigeel.

– bak de cozonac in de oven die is voorverwarmd tot 200 graden Celsius gedurende 15 minuten, verlaag vervolgens de temperatuur naar 180-175 graden en laat hem nog eens 30-35 minuten bakken.

– voordat de temperatuur daalt, leg er ook bakpapier op om sterke bruining te voorkomen.

Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses