Als u op zoek bent naar een ideale optie om uw middagen te begeleiden of naar een rijk en luchtig dessert als aanvulling op uw maaltijden, met dit eenvoudige dessert kunt u in slechts een paar stappen een heerlijke koffiecake bereiden.
Zonder dat u al te lang in de keuken hoeft te staan, zal deze koffiecake, die de betoverende smaak van de infusie heeft, al uw familie of vrienden verrassen, met wie u uw banketkunsten kunt laten zien.
Contents
Deze heerlijke koffiecake zal het hele gezin plezieren.
Ingrediënten
- 2 kopjes tarwemeel
- ½ kopje olie
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 1 ½ eetlepel bakpoeder
- ½ kopje water
- 2 eetlepels oploskoffie
- 1 eetlepel vanille-essence
- Kaneelpoeder
Bereiding van de koffiecake:
- Voeg in een kom de olie en de suiker toe, meng heel goed tot het volledig geïntegreerd is.
- Voeg de vanille-essence, drie losgeklopte eieren en een kopje koffie (mengsel van water met twee eetlepels oploskoffie) toe en roer tot alles gemengd is.
- Voeg het gezeefde tarwemeel en de gist toe en roer tot er geen klontjes meer ontstaan.
- Giet het mengsel in een eerder ingevette pan.
- Bak op 180°C gedurende 45 minuten. Voer na deze tijd de tandenstokertest uit. Als het klaar is, laat het dan afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
- Strooi er een beetje kaneelpoeder over en serveer aan tafel.
Genieten!
Voor andere gemakkelijke en heerlijke recepten,