Sommige eigenaren van kamerbloemen maken het alleen maar erger voor hun planten als ze voor ze proberen te zorgen.
Het water dat wordt gebruikt om de planten water te geven, is erg belangrijk. Veel mensen denken dat de vloeistof uit de koeler goed is voor bloemen, maar in werkelijkheid is dit niet het geval.
Water uit de koeler
Bioloog en agronoom Elizaveta Tikhonova legde uit dat dergelijk water een ontzoutingsprocedure ondergaat, meldt het portaal. Een reeks chemische reacties berooft de vloeistof van de nuttige stoffen die planten nodig hebben.
Wanneer ze regelmatig met dergelijk water worden bewaterd, krijgen de bloemen niet genoeg mineralen, waardoor ze hun aantrekkelijke uiterlijk verliezen, verdorren en afsterven.
Gekookt water
Gekookt water heeft minder ernstige gevolgen. Maar de plant zal nog steeds een deel van de mineralen missen. Het punt is dat voedingsstoffen in gekookt water neerslaan.
Rauw water
Volgens de agronoom is ruw water de beste optie. Deze vloeistof bevat alle heilzame stoffen. Ze veranderen hun aggregatietoestand niet en worden perfect opgenomen door plantenwortels.