Dessertje voor het weekend. Roomkaas en frambozencake

Dessertje voor het weekend.  Roomkaas en frambozencake Tips voor het kweken van bloemen

Heerlijk in alle opzichten, van de knapperige, boterachtige koekjesbodem tot de frambozenroomkaasvulling: deze frambozenroomkaastaart is rijk en verfrissend.

Roomkaas- en frambozencake is zelfs in het koude seizoen een fantastisch dessert. De zoetzure smaak van de framboos past perfect bij de roomkaas. Omdat frambozen het hele jaar door verkrijgbaar zijn, is dit een geschikt dessert voor een eerste lenteweekend.

Om ervoor te zorgen dat uw roomkaas lang wordt, moet u ervoor zorgen dat u niet minder dan 600 g roomkaas gebruikt. Als je zulke taarten met roomkaas bereidt en ze moeten gebakken worden, vergeet dan niet om ze in de oven op een stoombad te zetten, zodat ze tijdens het bakken niet barsten! In onderstaand recept is ook slagroom verwerkt, omdat dit het dessert een bijzondere textuur en smaak geeft. Aan het einde van de bereiding zul je merken hoe romig het zal zijn.

Ingrediënten voor 12 porties

Voor de bovenkant:

400 g spijsverteringskoekjes

150 g boter, gesmolten

Voor de vulling:

600 gram roomkaas

500 ml room voor de slagroom

250 g poedersuiker

100 ml warme melk

2 zakjes kleurloze gelatine

300 g frambozen

100 g suiker

100 ml water

1 pakje rode gelatine

Ter decoratie:

1 zakje kleurloze gelatine

100 g frambozen

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Vermaal de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Breng het mengsel over naar een ronde bakplaat met afneembare zijkanten, bekleed met voedselfolie. Nadat je de laag met behulp van een glas hebt geëgaliseerd, zet je de bakplaat in de koelkast.

Meng de suiker met de frambozen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat de gelatine tien minuten in een glas koud water hydrateren en meng het onder voortdurend roeren met de hete frambozen.

Nadat het frambozenmengsel is afgekoeld, bedek je de bakplaat ermee en zet je de pan weer minimaal 30 minuten in de kou.

Combineer roomkaas met suiker, slagroom en gelatine opgelost in melk. Je legt ze in het bakje, zet het waterpas en zet het bakje weer in de koelkast.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Maak voor de decoratie de gelatine klaar volgens de instructies op de verpakking en meng deze met de gemalen frambozen. Je verdeelt het over de roomkaas en laat de cake een nacht afkoelen. Verwijder de randen van de bakplaat en decoreer de taart naar eigen fantasie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses