Een van de eenvoudigste, maar ook de meest elegante taartrecepten is deze, met koekjes, roomkaas, slagroom en aardbeien.
Bent u bang dat deze roomkaastaart aan de buitenkant barst, dan kunt u hem naar keuze versieren met verse slagroom en aardbeien of een chocoladeganache. Het is een dessert dat u van tevoren kunt bereiden voor familie-evenementen. Als je het de volgende dag wilt serveren, voeg dan vlak voor het serveren de aardbeien en slagroom toe.
Eet jij niet te vaak aardbeien? Deze taart is perfect om ze vaker te eten. Wist je dat 100 gram aardbeien per dag de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C oplevert? In combinatie met de polyfenolen in het vruchtvlees van deze vrucht hebben ze een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Studies die door de jaren heen zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat mensen die langdurige kuren met vers fruit, waaronder aardbeien, volgen een verminderd risico op de ziekte van Alzheimer hebben. De reden? Polyfenolen zijn ook de stoffen in deze vruchten die het zenuwstelsel stimuleren en neuronen helpen regenereren.
Ingrediënten voor 12 porties
Voor de bovenkant:
150 g met cacao
40 gram ong
Voor de vulling:
500 gram roomkaas
65 g suiker
240 gram room
100 g cacaokoekjes
vanille-essence, optioneel
250 g aardbeien, ter decoratie
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Vermaal de koekjes en smelt de boter. Je mengt ze en legt ze in een rond bakje met afneembare randen, bekleed met voedselfolie. Druk aan, zet de bakplaat waterpas en zet hem een uur in de koelkast.
Zie ook:
Meng voor de vulling de roomkaas met de suiker en voeg vervolgens 200 gram room, de vanille-essence en de in stukjes gebroken koekjes toe.
Doe de room in de bakplaat, zet hem weer waterpas en zet de bakplaat weer minimaal twee uur in de koelkast. Garneer bij het serveren met de overgebleven slagroom en de doormidden gesneden aardbeien.
FOTO: Shutterstock