Dessertje van de dag. Rol met room en diverse soorten fruit

Dessertje van de dag. Rol met room en diverse soorten fruit Tips voor het kweken van bloemen

Een licht, zomers dessert, deze rollade met room kan een verrassing zijn voor uw dierbaren of voor de kinderen. De stappen zijn eenvoudig en aan het einde kun je de rol versieren met fruit dat je bij de hand hebt.

Als je niet te vaak fruit eet en je dierbaren er ook niet van houden, zijn ze een goede afwisseling om op het menu te zetten. Het zijn enkele van de gezondste voedingsmiddelen die in uw dagelijkse behoefte aan vitamines, mineralen en antioxidanten voorzien. Het opnemen van meer fruit in uw maaltijden en snacks gedurende de dag is een van de tips die voedingsdeskundigen geven als hen wordt gevraagd wat de meest voedzame voedingskeuzes zijn die een goede algehele gezondheid en een normaal lichaamsgewicht behouden.

Fruit speelt een belangrijke rol bij het behouden van een goede geestelijke gezondheid en een sterk hart. Volgens onderzoek blijkt dat het consumeren van minstens vijf porties per dag je helpt je humeur te verbeteren, je risico op hartziekten, obesitas en diabetes type 2 te verminderen. Het zorgt ook voor een goede spijsvertering, dankzij het vezelgehalte, een sterke immuniteit, energie en voldoende hydratatie, evenals een hoog gehalte aan water en elektrolyten die vloeistoffen reguleren.

Ingrediënten voor acht tot tien porties

4 eieren

80 g suiker

100 g bloem

1 snufje zout

500 ml room voor de slagroom

1 envelop van transparante gelatine

100 ml citroensap

1-2 banaan

1-2 kiwi

1 sinaasappel

2 eetlepels poedersuiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf met het zoutpoeder, voeg de suiker en de dooiers één voor één toe. Voeg de bloem toe, met lichte bewegingen, van onder naar boven. Giet het deeg in een met bakpapier beklede rechthoekige bakplaat en laat het een kwartier in de voorverwarmde oven bakken.

Na het bakken de bovenkant op een natte handdoek verwijderen en oprollen. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de slagroom voor de slagroom met de poedersuiker. Voeg op het laatst de gelatine toe en vervolgens het citroensap.

Zie ook:

Schil de vruchten en snijd ze in stukken of plakjes, afhankelijk van uw voorkeur. Rol de bovenkant voorzichtig uit. Bestrijk het met de helft van het roommengsel. Leg het gesneden fruit van plaats naar plaats. Rol de bovenkant voorzichtig terug op zijn plaats en bestrijk hem met de resterende crème. Plaats de rol in de koelkast. Versier het volgens je fantasie bij het serveren.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses