Dessertje van de dag. Muffins met cacao en room

Dessertje van de dag. Muffins met cacao en room Tips voor het kweken van bloemen

Een snel dessert, deze muffins met cacao en room zijn precies wat je nodig hebt als je ’s middags gasten gaat ontvangen voor de koffie. Wij laten je zien hoe je ze klaarmaakt!

Verwacht u vrienden op bezoek en wilt u ze verwennen met een eenvoudig maar sfeervol dessert? Vervelen de kinderen zich en heb je weinig vrije tijd om iets met ze te koken? Breng dit recept voor muffins met cacao en room in de praktijk!

Om geen problemen met de room te hebben, moet je de suiker toevoegen zodra er zich een luchtige crème begint te vormen, anders verdubbelt het volume niet. Wanneer de crème in volume is verdubbeld, is deze klaar. Als je blijft kloppen, loop je het risico dat het in boter verandert. Een ander geheim is het gebruik van koude ingrediënten. Als je de room te hard hebt geklopt, voeg dan drie eetlepels room toe en meng met een houten lepel.

Ingrediënten:

150 g suiker

150 g ong

2 eieren

30 ml olie

2 eetlepels azijn

2 theelepels rode kleurstofgel

200 ml drinkyoghurt

200 g bloem

1 theelepel bicarbonaat

1 lepel cacao

1 theelepel bakpoeder

1 snufje zout

300 ml crème voor

1 snufje zout

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Meng de suiker met de boter en vervolgens de eieren. Meng de olie afzonderlijk met de azijn en kleurstof, voeg ze vervolgens toe aan de botersamenstelling en homogeniseer. Voeg de yoghurt, bloem gemengd met bicarbonaat, cacao, bakpoeder en zout toe.

Zie ook:

Je maakt de bakplaat klaar voor muffins, dekt af en plaatst een beetje van de compositie in elke vorm, zodat er ruimte overblijft voor een paar vingers om te groeien. Zet de bakplaat ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Klop voor de decoratie de slagroom stijf en gebruik een spuitzak om elke muffin te versieren, maar pas nadat de muffins zijn afgekoeld. Aan de bovenkant van elk kun je het aan het einde decoreren volgens je verbeelding.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses