Voor de dagen dat je gasten op bezoek krijgt of voor kinderen: maak deze koekjes met room en aardbeienjam!
Dit dessert kun je samen met de kleintjes bereiden. Het is eenvoudig uit te voeren en zonder de angst om een fout te maken. Zorg ervoor dat u de baktijd van de koekjes niet overschrijdt, zodat ze hun malsheid behouden. Je krijgt een heerlijk zoet gerecht. Het geeft meer energie en de aardbeien die het bevat verbeteren de gezondheid van haar, huid en nagels, voorkomen het verlangen naar voedsel, verminderen het slechte cholesterol en het risico op constipatie.
Om de slagroom luchtig te maken, is het noodzakelijk dat de room koud is en dat je de suiker toevoegt zodra zich een luchtige room begint te vormen, anders kan het volume niet verdubbelen. Nadat het in volume is verdubbeld, is het niet langer nodig om te kloppen, omdat het in boter verandert. Als je de room te veel klopt, kun je ongeveer drie eetlepels room toevoegen en voorzichtig mengen met een lepel.
ingrediënten
250 g bloem
130 g suiker
120 g ong
3 eierdooiers
250 ml room voor de slagroom
1 lepel poedersuiker, voor de room
poedersuiker, ter decoratie
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Bereidingswijze
Meng de bloem en de suiker in een kom. Voeg de zachte boter en de eidooiers toe en kneed tot een pasta-achtige samenstelling. Verpak het deeg in huishoudfolie en zet het een half uur in de koelkast.
Je rekt het deeg uit en vormt met behulp van een glas de koekjes. Leg ze in een beklede bakplaat en bak ze tien minuten. Meng voor de vulling de room voor de slagroom en voeg vervolgens de poedersuiker toe.
Zie ook:
Om te assembleren: plaats een koekje als basis, vervolgens een laag slagroom, een lepel aardbeienjam en vervolgens nog een koekje. Versier op het einde met poedersuiker.
FOTO: Shutterstock