Als je een vrij eenvoudig maar zeer goed dessert wilt bereiden, is dit kaneelbroodje misschien precies wat je zoekt. Wij laten je zien hoe je het klaarmaakt!
Sfeervol en lekker, het kaneelbroodje kan samen met de kinderen worden bereid en zal zeker een succes worden. In de vulling kun je, als je dat wilt, gedroogd fruit, hazelnoten, hazelnoten en zaden toevoegen.
Ingrediënten voor een rol
500 g bloem
50 gram ong
150 g suiker
2 eieren
250 ml melk
30 g verse gist
½ theelepel rum-essence
1 snufje zout
Voor de vulling:
150 g walnootpitten
100 g poedersuiker
2 eetlepels cacao
1 eiwit
½ theelepel
Voor het glazuur:
150 gram poedersuiker
½ theelepel vanille-essence
1 eetlepel citroensap
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Meng de gist met een lepel suiker, een lepel warme melk en een lepel bloem. Laat alles 30 minuten op een warme plaats staan. Voeg de rest van de bloem toe, de resterende verwarmde melk, waarin je de resterende suiker en zout hebt gesmolten. Voeg geleidelijk de eierdooiers, de zachte boter en de rumessence toe. Kneed tot je een elastisch deeg krijgt dat je afdekt en een half uur opzij laat staan.
Zie ook:
Klop voor de vulling het eiwit op en meng het met de walnoot. Voeg vervolgens één voor één de suiker, kaneel en cacao toe, van boven naar beneden. Rol uit het deeg een vel van geschikte dikte en bedek het met de vulling. Je rolt vanaf de langere kant en stopt in het midden. Je rolt vanaf de andere kant en beweegt weer naar het midden. Breng het opgerolde deeg over naar de bakplaat en plaats het in de oven tot de rol bruin is.
Giet voor het glazuur poedersuiker in een kom, voeg citroensap en vanille toe. Meng met de garde en voeg langzaam water toe, totdat je een dichte maar kneedbare samenstelling krijgt, waarmee je de rol bedekt.
FOTO: Shutterstock