Houd jij van cheesecake, heb je zin in iets zoets, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Deze koekjes- en karamelcake hoeft niet te worden gebakken en is romig, knapperig en heerlijk!
Als je besluit dit recept te proberen, vergeet dan niet om de bakplaat te voorzien van verwijderbare wanden, zodat je de cake gemakkelijker kunt verwijderen! Deze voorbereiding vergt weinig tijd voor de bereiding zelf, maar wel iets meer tijd voor het afkoelen van elke laag. Als u een evenement heeft waar u deze graag naartoe wilt brengen, is het raadzaam om de taart een dag van tevoren, zo niet zelfs een paar dagen, klaar te maken.
Als variatie kunt u een commercieel deeg gebruiken dat u van tevoren bakt, of biscuitgebak gedrenkt in vruchtensap, melk of koffie. In plaats daarvan kun je een laagje pindakaas of chocoladecrème aanbrengen. Als u aparte porties nodig heeft, kunt u de korst, de vulling en de decoratie in de vorm van muffins, minitaartjes, in glazen of kleine potjes monteren. Deze laatste optie is ook geschikt als je gaat picknicken. Je sluit de potten af met deksels en bewaart ze tijdens het warme seizoen in een geïsoleerde zak.
Ingrediënten voor 12 porties
150 g koekjes met Speculoosboter
60 g boter, gesmolten
Voor de vulling:
400 gram roomkaas
280 g ong
1 theelepel vanille-essence
125ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
Ter decoratie:
60 g ong
60 g suiker
1 snufje zout
½ theelepel vanille-essence
60 ml slagroom
Speculoosboterkoekjes
Zie ook:
Methode van voorbereiden
Meng de koekjes met de gesmolten boter en doe ze in een ronde bakplaat met verwijderbare wanden, bekleed en waterpas. Zet minimaal een half uur in de koelkast.
Meng ondertussen de roomkaas een paar minuten tot deze luchtig wordt, voeg de boter en de vanille-essence toe. Klop de slagroom met de poedersuiker los en meng deze door het kaasmengsel.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Breng de compositie over naar de bakplaat, zet hem waterpas en zet hem terug in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Maak een karamel klaar om te versieren. Zet de boter, suiker en zout op een laag vuur. Roer tot de suiker oplost. Voeg geleidelijk de room en de vanille-essence toe. Blijf in brand totdat de compositie iets dikker wordt.
Verwijder na afkoeling de wanden van de pan en bedek de cake met karamel. Laat het nog een uur of twee in de kou staan. Versier bij het serveren met koekjes.
FOTO: Shutterstock