Dessert in stappen, zonder bakken. Klassieke tiramisu

Dessert in stappen, zonder bakken. Klassieke tiramisu Tips voor het kweken van bloemen

Als je zin hebt in een licht, luchtig dessert dat je aan de feestdagen doet denken, probeer dan dit tiramisu-recept!

Wij laten je stap voor stap zien hoe je een heerlijk gerecht maakt! Je hebt slechts 30 minuten nodig en je hoeft niet bang te zijn dat het dessert op het einde niet lekker zal smaken. Dit dessert hoeft niet gebakken te worden en kun je samen met de kinderen maken.

Uit historische documenten blijkt dat tiramisu zijn oorsprong vond in Treviso in het jaar 1800, toen het werd uitgevonden door een slimme “maîtresse” van een plezierhuis in het centrum van Treviso. Ze bood dit afrodiserende dessert aan het eind van de avond aan klanten aan om ze op te frissen en eventuele problemen op te lossen die ze zouden kunnen hebben met huwelijksplichten bij terugkeer naar hun vrouw. In het centrum van Treviso, een oude herberg uit die tijd, heeft het moderne restaurant Le Beccherie dit dessert aan zijn menu toegevoegd. Om dit legendarische verhaal te ondersteunen, hebben de ingrediënten van het klassieke dessert een verhoogde calorie-inname: eieren, suiker, koekjes, mascarpone, koffie en cacao.

Ingrediënten voor vier tot zes porties

4 eierdooiers

100 g suiker

180 g slagroom voor slagroom

230 g mascarpone

150 ml zwarte koffie

40 gram cacao

20 champagnekoekjes

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de eierdooiers met de helft van de hoeveelheid suiker tot ze in volume verdubbelen en een romige consistentie krijgen. Meng de room apart met de resterende suiker tot er slagroom ontstaat.

Stap 2

Voeg de mascarponekaas toe aan de slagroom, meng goed, voeg vervolgens de eidooierroom toe en meng voorzichtig. Haal de koekjes door de koffie.

Zie ook:

Stap 3

Doe de koekjes achter elkaar in een kom, leg daarop een laag room, nog een laag koekjes en de resterende room.

Stap 4

Strooi de eerder gezeefde cacao over de tiramisu en zet de cake een nacht in de koelkast.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses