Het duurt niet lang meer tot de paasvakantie. Het verdient de voorkeur om het menu al in te stellen, als u gasten heeft, en te gaan winkelen. Voor Pasen of cheesecake wordt het de laatste dagen voor Pasen een uitdaging om kwark in de gewenste hoeveelheid te vinden.
We presenteren u twee paas- en cheesecake-recepten voor de paastafel. De eerste is rijk aan rozijnen en amandelen, en de tweede bevat een ander element dan klassieke cheesecakes: kersen. Ze hebben ook een decoratieve rol, omdat ze meer kleur toevoegen aan het uiteindelijke gerecht.
Simpel Pasen met rozijnen en amandelschilfers
Ingrediënten voor acht porties
250 g bloem
100 g ong
1 of
1 snufje zout
2 eetlepels room
Voor de vulling:
3 eieren
1 snufje zout
500 g kwark
200 g suiker
150 g room
de schil van een biologische citroen
75 g bloem
½ zakje vanillesuiker
½ zakje bakpoeder
50 g rozijnen
50 g pure chocolade
50 g geschaafde amandelen
Zie ook:
Meng voor het deeg de bloem met koude boter, ei, zout en room. Kneed het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten. Tenslotte spreid je het uit en plaats je het in een ronde pan met afneembare ring, inclusief de zijkanten van de pan. Prik het vel van plek naar plek met een vork.
Meng apart de uitgelekte kwark met de suiker, voeg de room, eierdooiers, citroenschil, bloem, vanillesuiker, bakpoeder en gehydrateerde rozijnen toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze door het kaasmengsel.
Breng de compositie over naar de bakplaat, over het deeg en plaats het ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en versier het bij het serveren met gesmolten chocolade en amandelschilfers.
Kersen-cheesecake
Ingrediënten voor tien porties
Voor het deeg:
250 g bloem
1 zakje bakpoeder
125 g ong
65 g suiker
1 pakje vanillesuiker
1 of
Voor de vulling:
1 kg kwark
5 eieren
5 eetlepels room
1 pakje vanillesuiker
150 gram rozijnen
200 g suiker
400 g bevroren kersen
70 g poedersuiker
1 ½ theelepel maïszetmeel
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Nadat alle ingrediënten voor het deeg zijn gehomogeniseerd, wikkelt u het deeg in huishoudfolie en legt u het een half uur in de koelkast. Laat de rozijnen hydrateren en de kwark uitlekken. Meng de kaas met de eieren, suiker, room en vanillesuiker.
Rol het deeg uit in een ronde vorm en zorg ervoor dat de randen bedekt zijn. Bak tien minuten en giet dan de vulling. Zet de pan nog eens 45 minuten in de oven.
Zet ondertussen de kersen met poedersuiker en maïzena op middelhoog vuur. Roer voortdurend totdat het mengsel dikker wordt. Bestrijk de cheesecake na het bakken met het kersenmengsel.
FOTO: Shutterstock