De voorbereidingen voor de paasmaaltijd beginnen! Wij geven je de recepten voor Pasen en cheesecake!

De voorbereidingen voor de paasmaaltijd beginnen!  Wij geven je de recepten voor Pasen en cheesecake! Tips voor het kweken van bloemen

Het duurt niet lang meer tot de paasvakantie. Het verdient de voorkeur om het menu al in te stellen, als u gasten heeft, en te gaan winkelen. Voor Pasen of cheesecake wordt het de laatste dagen voor Pasen een uitdaging om kwark in de gewenste hoeveelheid te vinden.

We presenteren u twee paas- en cheesecake-recepten voor de paastafel. De eerste is rijk aan rozijnen en amandelen, en de tweede bevat een ander element dan klassieke cheesecakes: kersen. Ze hebben ook een decoratieve rol, omdat ze meer kleur toevoegen aan het uiteindelijke gerecht.

Simpel Pasen met rozijnen en amandelschilfers

Ingrediënten voor acht porties

250 g bloem

100 g ong

1 of

1 snufje zout

2 eetlepels room

Voor de vulling:

3 eieren

1 snufje zout

500 g kwark

200 g suiker

150 g room

de schil van een biologische citroen

75 g bloem

½ zakje vanillesuiker

½ zakje bakpoeder

50 g rozijnen

50 g pure chocolade

50 g geschaafde amandelen

Zie ook:

Meng voor het deeg de bloem met koude boter, ei, zout en room. Kneed het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten. Tenslotte spreid je het uit en plaats je het in een ronde pan met afneembare ring, inclusief de zijkanten van de pan. Prik het vel van plek naar plek met een vork.

Meng apart de uitgelekte kwark met de suiker, voeg de room, eierdooiers, citroenschil, bloem, vanillesuiker, bakpoeder en gehydrateerde rozijnen toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze door het kaasmengsel.

Breng de compositie over naar de bakplaat, over het deeg en plaats het ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en versier het bij het serveren met gesmolten chocolade en amandelschilfers.

Kersen-cheesecake

Ingrediënten voor tien porties

Voor het deeg:

250 g bloem

1 zakje bakpoeder

125 g ong

65 g suiker

1 pakje vanillesuiker

1 of

Voor de vulling:

1 kg kwark

5 eieren

5 eetlepels room

1 pakje vanillesuiker

150 gram rozijnen

200 g suiker

400 g bevroren kersen

70 g poedersuiker

1 ½ theelepel maïszetmeel

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Nadat alle ingrediënten voor het deeg zijn gehomogeniseerd, wikkelt u het deeg in huishoudfolie en legt u het een half uur in de koelkast. Laat de rozijnen hydrateren en de kwark uitlekken. Meng de kaas met de eieren, suiker, room en vanillesuiker.

Rol het deeg uit in een ronde vorm en zorg ervoor dat de randen bedekt zijn. Bak tien minuten en giet dan de vulling. Zet de pan nog eens 45 minuten in de oven.

Zet ondertussen de kersen met poedersuiker en maïzena op middelhoog vuur. Roer voortdurend totdat het mengsel dikker wordt. Bestrijk de cheesecake na het bakken met het kersenmengsel.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses