De snelste manier om eieren te pellen. Waar u op moet letten

oua de paste Tips voor het kweken van bloemen

  • De snelste manier om eieren te pellen
  • Waar u op moet letten

Voor het Heilige Pasen maakten de huisvrouwen rode eieren klaar die na de Wederopstandingsnacht geserveerd zullen worden. Om ze sneller los te maken, is er een eenvoudige en zeer effectieve methode en u bespaart daarbij veel tijd.

De methode om paaseieren schoon te maken

Snelle afkoeling in koud water: Nadat de eieren gekookt zijn, giet u ze uit het hete water en plaatst u ze onmiddellijk in een kom met koud of ijswater. Door ze snel te laten afkoelen trekt de huid iets samen, waardoor deze makkelijker loskomt van het wit.

Breek het ei: Nadat de eieren voldoende zijn afgekoeld in koud water, breekt u voorzichtig de schaal door lichtjes op het werkblad of de tafel te kloppen. Zorg ervoor dat je voldoende druk uitoefent om de schaal te laten barsten, maar niet zo veel dat je het ei breekt. Hierdoor kan er lucht onder de huid komen, waardoor het gemakkelijker wordt om af te pellen.

Een andere zeer effectieve methode is om het ei tussen de braadpan en de wrongel te plaatsen en water toe te voegen, net genoeg om het niet te bedekken. Schud hem vervolgens een paar seconden en hij is heel gemakkelijk schoon te maken.

Het ei tussen de handpalmen rollen: Zodra je de schaal hebt gekraakt, rol je het ei tussen je handpalmen. Dit helpt om de schaal volledig van het eiwit te scheiden.

Verwijderen onder waterstraal: Als de schaal nog aan het ei vastzit, kunt u deze onder koud water schoonmaken. Dit zal helpen de resterende schaal te verwijderen en het ei gemakkelijker schoon te maken.

Gebruik van natriumbicarbonaat: Door een theelepel zuiveringszout aan het kraanwater toe te voegen, zijn de eieren gemakkelijker schoon te maken. Zuiveringszout helpt de pH van het water te veranderen, waardoor het gemakkelijker wordt om de schaal van het ei te scheiden.

Hoe eieren correct te koken

Het koken van de perfecte eieren kan soms een uitdaging zijn, maar met onderstaande tips bereik je een perfect resultaat. Hier moet u op letten, zodat het voedsel op een ideale manier wordt bereid.

Doe de eieren in koud water: Leg hun eieren niet rechtstreeks in heet water. Voeg ze toe aan koud water en breng het water vervolgens aan de kook. Dit voorkomt dat de eieren breken of barsten.

Voeg azijn of zout toe aan het kokende water: Het toevoegen van een eetlepel zout aan het kokende water kan helpen voorkomen dat de eieren barsten. Chemische stoffen in de ingrediënten kunnen helpen kleine scheurtjes in de schaal te dichten.

Controle van de kooktijd: Hardgekookte eieren kook je ongeveer 9-12 minuten, afhankelijk van de grootte van de eieren en hoe hard je ze lekker vindt. Als je zachtgekookte eieren wilt, probeer dan een kooktijd van ongeveer 6-8 minuten.

Koel ze snel af: Nadat ze de vereiste tijd hebben gekookt, giet je de eieren uit het hete water en plaats je ze in een kom met koud water of ijswater om het kookproces te stoppen. Dit helpt ook voorkomen dat er een groene ring rond de dooier ontstaat.

Verdeel ze voordat u ze kookt: Als je perfect gekookte eieren wilt, breek dan de eierschalen een beetje voordat je ze kookt. Hierdoor kan er lucht onder de schaal komen, waardoor het later gemakkelijker wordt om de eieren schoon te maken.

Pas de temperatuur aan: Nadat het water kookt, kunt u de temperatuur iets verlagen om de kook op een zachter niveau te houden. Dit kan helpen voorkomen dat de eieren barsten.

LEES OOK:

Princess Roses